11. juli 2020
Uanset hvilken kommunal børnehave eller vuggestue, barnet går i, skal det fremover hentes inden klokken 16 om fredagen. Arkivfoto: Allan Grasberger
Uanset hvilken kommunal børnehave eller vuggestue, barnet går i, skal det fremover hentes inden klokken 16 om fredagen. Arkivfoto: Allan Grasberger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dårligt pendlernyt: Børn skal hentes tidligt om fredagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårligt pendlernyt: Børn skal hentes tidligt om fredagen
Opdateret 16. oktober 2019 kl. 10:57
Faxe - 15. oktober 2019 kl. 17:35
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forældre til institutionsbørn i Faxe Kommune skal vende sig til at stemple tidligt ud fredag, hvis de vil nå at hente børn. Pendler-kommunens daginstitutioner kommer nemlig ifølge budgetforliget fremover til at lukke klokken 16 om fredagen. Det skriver DAGBLADET.

»Vi sagde det på dialogmødet med udvalget i februar 2019, og vi siger det gerne igen; Vi ønsker friere rammer for at den enkelte institution selv kan tilrettelægge åbne- og lukketider.«

Sådan genfortæller Anders Møller det høringssvar, han i sommer - som formand for områdebestyrelsen i området midt i Faxe Kommune - var med til at sende til budget-oplægget.

- Så det ærgrer mig da noget, at man så vælger at ensrette åbningstiderne, mere end de allerede er, ved at beslutte, at alle daginstitutioner fremover skal lukke klokken fire om fredagen i stedet for klokken fem.

Det er et enigt byråd - 25 medlemmer - der står bag budgetforliget og dermed også beslutningen om, at alle kommunale vuggestuer og børnehaver skal lukke klokken 16 fredag - og ikke som hidtil klokken 17.

Liberal Alliances Mikkel Dam er formand for børn- og lærings-udvalget, og han ser beslutningen som det mindst dårlige af en lang række forslag.

- Vi har ikke talt op, hvor mange, der gør brug af børnehaver og vuggestuer den sidste time fredag. Men vores fornemmelse er, at det er få, siger Mikkel Dam.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved onsdag den 16. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk