11. maj 2021
Cykelhandler Søren Dahl fra Fri BikeShop har nu renoveret Cykel-Knuds Islands-cykel for sønnen Jesper Petersen (th).
Cykelhandler Søren Dahl fra Fri BikeShop har nu renoveret Cykel-Knuds Islands-cykel for sønnen Jesper Petersen (th).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykel-Knuds sidste cykel er genfødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykel-Knuds sidste cykel er genfødt
Faxe - 24. januar 2017 kl. 14:15

Cykel-Knud, alias Knud E. Petersen, er ikke mere.

arrow Læs også: Søren fik afslapning i gave

Hans livs cirka en halv million kilometer lange cykeltur sluttede på hans 82 års fødselsdag i 2011, men den tidligere amatørskuespiller og postvagtmesters sidste cykel lever endnu. Og efter en tur forbi Fri BikeShop i Nørregade og en gennemgribende reparation, endda i bedste velgående.

- Min far købte cyklen op til sin sidste store tur Island rundt i 2003, som han gennemførte i en alder af 74 år. Han måtte dog opgive at komme hele vejen rundt på den øde og træløse vulkanø, hvor hovedparten af vejene er grusveje. Jeg tog nok munden lidt for fuld denne gang, bemærkede han efter hjemkomsten, fortæller Jesper Petersen - altså ham fra Holmegaard Mose Komiteen, der bor ved Sø Torup Sø.

Også til Nordkap
Forud var gået cykelture til Nordkap, ligesom Cykel-Knud gennemførte den berømte Camino i Nordspanien på cykel, hvor han modtog sit pilgrimsbevis i Santiago de Compostela i Galicien.

- Det var i fin overensstemmelse med hans a-religiøse indstilling. Skulle han endelig vælge, så foretrak han katolicismen for dens farvestrålende ceremonier og evne til at henføre masserne, siger Jesper Petersen, der mener, at faderens største bedrift var de daglige ture på sit altid foretrukne transportmiddel, der betød, at cykelkilometertælleren nåede op omkring 500.000 kilometer, altså 12 en halv gange rundt om Jorden.

- Jeg solgte i alt to Winther-cykler af denne specielle model, der fx har både indvendige og udvendige gear. En til Knud og en til mig selv, fortæller Søren Dahl, der betegner cyklen som unik set fra en fagmands synsvinkel, samt historisk qua dens forhenværende ejer.

Nu har Jesper Petersen arvet cyklen. Og om 17 år kan han så, som jævnaldrende med Cykel-Knud i 2003, fuldføre det Islands-projekt hans far måtte opgive at gennemføre helt efter planen.

arrow Nu er Tobias godt kørende
25. september 2018 kl. 08:31 Opdateret: kl. 11:44
arrow Godt cykelvæddeløb i Haslevs gader
17. august 2018 kl. 18:00 Opdateret: kl. 18:00
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk