6. april 2020
Rune Renato Hansens verden blev vendt op og ned, da han for nyligt erfarede, at alt hvad han vidste om sin ophav formentlig er løgn. Nu prøver han at finde den familie, som han sandsynligvis er blevet stjålet fra. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Rune Renato Hansens verden blev vendt op og ned, da han for nyligt erfarede, at alt hvad han vidste om sin ophav formentlig er løgn. Nu prøver han at finde den familie, som han sandsynligvis er blevet stjålet fra. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chilenske adoptivbørn i Danmark kan være stjålne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chilenske adoptivbørn i Danmark kan være stjålne
Faxe - 22. februar 2020 kl. 00:01
Af Alexandra Mollerup og Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyfødte børn blev taget fra deres mødre og meldt døde, og børn i op til 8-årsalderen blev stjålet fra parker, legepladser og hospitalsstuer og sendt til USA og Europa i diktatoren Augusto Pinochets forsøg på at 'rense' Chile for fattigdom fra 70'erne til 90'erne.

arrow Læs også: Ordfører rystet efter møde om chilenske børn

Op mod 20.000 børn blev stjålet fra fattige familier og sent til USA og Europa, og nu er den chilenske organisation Chilean Adoptees Worldwide i gang med at finde frem til de stjålne, chilenske børn, der troede, at de var adopteret på normal vis.

Rune Renato Hansen fra Tølløse er formentlig et af de børn, der blev bortadopteret mod sine forældres vilje, og han forsøger nu sammen med sin veninde Christina Birkemose, der er lokalpolitiker i Faxe, at råbe regeringen op.


Rune Renato Hansen kom til Danmark i 1979, hvor han flyttede ind med sin nye familie i Kalundborg. I dag bor han i Tølløse. Foto: Kim Rasmussen

Fredag aften mødtes de med Socialdemokratiets social- og indenrigsordfører Camilla Fabricius og organisationen Chilean Adoptees Worldwide for at klarlægge situationen og diskutere, hvad man kan gøre for at hjælpe de potentielt rigtig mange stjålne børn.

Ifølge Chilean Adoptees Worldwide bor der 108 chilenske adoptivbørn i Danmark, og organisationen har indtil videre kontakt til 12 danskere, der mistænkes at være blevet stjålet fra deres forældre.

For Rune Renato Hansen er det kommet som et chok, og hele hans verdensbillede er nu vendt på hovedet.

Han håber, at regeringen vil hjælpe de stjålne børn med at finde deres biologiske forældre og stille psykologer til rådighed og samtidig kigge på deres egen rolle i sagen.

arrow Rune blev formentlig stjålet som barn: - Det er så uvirkeligt
22. februar 2020 kl. 11:07 Opdateret: kl. 21:44
arrow Adopterede børn blev stjålet i Chile
22. februar 2020 kl. 00:01 Opdateret: kl. 00:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk