25. juni 2021
Der er koncert med Tamra Rosanes 11. juni. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Der er koncert med Tamra Rosanes 11. juni. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bournonvilles åbner med koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bournonvilles åbner med koncerter
Faxe - 16. maj 2021 kl. 07:58
Af Nikolaj Rasch Skou

Bournonvilles Wild West åbner med livemusik og en kæmpestor overraskelse bagved det gamle mejeri.

Kristian Krabbe Bournonville taler uafbrudt, imens hans cowboystøvler taktfast traver gennem det gamle mejeri i Dalby, der i dag huser Bournonvilles Wild West.

- Mejeriet stod tomt i mange år. Det har været brugt til depot, loppemarked, køkkenlager og sågar billardfabrik tilbage i 1970erne. Vi var fem mand, der ryddede op i et helt år, og fik kørt 50 lastbilcontainere kørt væk. Jeg gør det aldrig igen, siger »sheriffen«, da vi står mellem bourbon-baren og køkkenet under billedet af den første sherif, Jan Krabbe Bournonville, der både ligner countrysangeren Willie Nelson og revolvermanden Wild Bill, der optrådte som Buffalo Bill og døde af et nakkeskud i et pokerspil.

- Min far var den første i Danmark, der lavede cowboyfester. I mange år så jeg ham ikke uden cowboystøvler. Han gik bort for fem et halvt år siden, så han nåede ikke at opleve buffetrestauranten. Min fars forretning hed Texas Ranch. Den lå først i Kirke Hyllinge og så på Stevns. Vi drev ranchen sammen, og senere startede jeg mit eget sted her, fortæller Kristian Krabbe Bournonville, der i 2020 - under coronanedlukningen - blev anerkendt som en af 10 store amerikanske oplevelser i Danmark i Henrik Langes rejseguide »Americana i Danmark«.

- Jeg driver et avanceret forsamlingshus med konferencelokaler, restauration, koncertsal og et museum med ægte langhorn og geværer. Alle posterne på væggen er printet ud, og så har jeg patineret dem i sovsekulør og soja, inden de blev limet over på brædder fra gamle æblekasser, fortæller sheriffen, der tidligere har arbejdet i den svenske westernoplevelsespark, High Chaparral, hvor han lærte at patinere og bygge kulisser, som ligner rigtige bygninger.

I Dalby lagde han ud med fester for firmaer og private. Og den første offentlige koncert var i foråret 2014 med Sussi og Leo, der gav den fuld gas på scenen i Bournonvilles Saloon.

Der vil være en tilsvarende stor fest fredag den 11. juni, når countrysangeren Tamra Rosanes går på de skrå brædder, hvor man tidligere aflæssede mælken.

- Bibbi & Sniff kommer og spiller allerede 4. juni, og jeg har faktisk 10 koncerter i juni måned. Det er et sats, men der er heldigvis mange, som kender os, og vi har snart solgt 400 billetter. Oplevelsen rækker længere end at tage ud og spise. Alt er gratis, når du har bestilt din buffet. Der skal være råd til at komme igen, mener sheriffen, der sammen med en flok unge mænd fra lokalområdet i de seneste måneder har gået og bygget på en kæmpestor overraskelse, som er skabt med stolper af kernetræ fra en stor bindingsværksbygning i Dalby, der nu er revet ned.

Hvad det er, vil sheriffen gerne selv vise gæsterne, når de kommer.

Overraskelsen findes bagved Bournonvilles Wild West, der udover barer, saloon og fest- og konferencelokaler også rummer skydning med bue og pil og luftrevolvere, ridning på rodeotyren, hesteskokast og kast med sølvmønter.

- Vi elsker, når der er børn på besøg. For de leger i stedet for at sidde og glo ned i en IPad, siger Kristian Krabbe Bournonville, da vi passerer forbi montren med hans fars bjørneskindsjakke, der er en kopi af Buffalo Bills.

Og da vi træder ind i Gringo Bar sker det til Man with a Harmonica-temaet fra Once Upon a Time in the West.

- Vi genåbner med at støtte de musikere, der har blødt rigtig meget under coronaen. Vi har ikke nogen selskaber i juni, men vi holder til gengæld åbent fredag, lørdag og søndag med middag, livemusik, linedanse med undervisning, cowboyshow, skydebane og rodeotyr, siger sheriffen, der også glæder sig til senere at lægge lokaler til »Rejs dig rig«, som er et foredrag med rejsejournalisten Henrik Lange.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk