15. december 2017
Borgmester Knud Erik Hansen (S) tager situationen i Haslev alvorlig og vil forelægge den for politidirektøren på mandag, sammen med ønsket om at politiet prioriterer deres tilstedeværelse i Haslev by mere i en periode.
Borgmester Knud Erik Hansen (S) tager situationen i Haslev alvorlig og vil forelægge den for politidirektøren på mandag, sammen med ønsket om at politiet prioriterer deres tilstedeværelse i Haslev by mere i en periode.
Foto: Leif Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om utryghed i Haslev: Tager situationen op med politidirektøren mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om utryghed i Haslev: Tager situationen op med politidirektøren mandag
Faxe - 23. september 2017 kl. 16:13
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere Facebook-brugere, og borgere i Haslev, der har fulgt med i sagen om Haslev Taxis udmelding om, at de ikke længere henter kunder i ved Bykroen i Jernbanegade i Haslev efter en periode med uroligheder og overfald i gaden, efterlyser reaktioner og løsningsforslag fra de lokale politikere i Faxe Byråd.

arrow Læs også: De helt unge er også utrygge

Sn.dk har forelagt situationen for borgmester Knud Erik Hansen (S), og han tager den meget alvorligt.

- Det er bestemt ikke godt, hvis folk føler sig utrygge ved at være i Haslev by, men det er helt klart en politiopgave at skabe ro og orden her. Jeg opfordrer folk til at ringe til politiet, når de har sådan oplevelser, og hvis, som du siger, at der er for lang responstid for politiet, så vil jeg gerne vide det, så jeg kan gå videre med det. Jeg skal til politikredsmøde på mandag, og der vil jeg meget gerne tage situationen pop med politidirektøren, siger han.

Han mener, at der efter det, han nu har fået forelagt, er behov for en mere massiv politiopdækning i byen.

- Der er åbenbart behov, for at politiet i en periode skal prioritere sin tilstedværelse hos os noget mere i en periode. Det skete også omkring nytår, hvor der var uroligheder, og der kom der ro på igen, siger borgmesteren.

Hvad angår forelaget om overvågning af hele Jernbanegade, som butiksejeren i Snackwich Bagels i Jernbanegade 53 foreslår, så er borgmesteren mere tøvende i forhold til byrådets muligheder.

- Vi kan ikke som byråd bare sætte overvågning op, der er regler om at butikken selv kan sætte det op, men jeg er faktisk ikke 100 procent inde i overvågningsreglerne og vores politiske muligheder, jeg ved dog, at der er regler om, hvor kameraerne må pege hen. I første omgang mener jeg, det er en løsning at have politiet mere massivt til stede. Jeg tror ikke umiddelbart, at en generel overvågning af hele Jernbanegade er en umiddelbart realistisk vurdering, at skulle ind og overvåge borgerne, det er der også noget i, men vi kan kigge på det, lover han, og tilføjer:

- Vi skal ikke have Nørrebro-tilstande hos os. Folk skal kunne gå og arbejde her i vores by i fred, siger borgmesteren, som i øvrigt ikke mener, situationen i Haslev yder på bandeaktivitet.

- Men hvis nogen ved, hvem det er eller har konkrete oplevelser, som vi skal vide noget om, så giv politiet besked, lyder borgmesterens opfordring.

Henrik Aakast, byrådsmedlem for Venstre og en af initiativtagerne bag Natteravnene i Haslev, skriver i en kommentar til taxachauffør Henrik Kazzie Ørbæks opråb om, at der må gøres noget ved situationen, at man i byrådet er »meget opmærksom på udviklingen.«

»Der er ingen der syntes at det er en god udvikling. Vi kan håbe på at man fra regeringens side tilfører flere midler til politiet og derved kommer der flere ressourcer til Haslev. Men vi forældre har også et ansvar! Det skal være ok at tage dialogen og det skal også være ok at det får konsekvenser at man ikke leve op til forældreansvaret«, skriver han.

arrow Politiet har fokus på responstid
27. september 2017 kl. 16:04 Opdateret: kl. 14:14
arrow Politi: Vi sender ikke gadebetjente til København
27. september 2017 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:05
arrow Dørmand om uro i gaderne: Indsæt patruljerende vagtværn
25. september 2017 kl. 18:00 Opdateret: kl. 18:00
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk