24. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester ændrer omstridt opslag på sociale medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester ændrer omstridt opslag på sociale medier
Opdateret 14. oktober 2020 kl. 15:35
Faxe - 14. oktober 2020 kl. 14:50
Af Anders Holt

Faxe Kommunes borgmester ændrer nu på sit opslag på Facebook og Twitter, hvor han undskyldte for at »klappe folk i røven«.

arrow Læs også: S-formand: Borgmesteren opfører sig uværdigt

Det var ment som et humoristisk indslag til debatten om sexisme. Sådan forklarer borgmester Ole Vive i dag i en SMS til Sjællandske Medier. Men han ønsker ikke at deltage i et interview for at uddybe. Han må dog alligevel have set sig misforstået. Han har nemlig her til eftermiddag tilføjet en tekst til det oprindelige opslag, han lagde ud på de på sociale medier i mandags. Her skrev han en undskyldning til dem, han »har klappet i røven« og også, at han selv er af »den gamle årgang«. Opslaget var ment som en kommentar til, at De Radikales Morten Østergaard har sygemeldt sig efter sagen om seksuel chikane hos De Radikale, skriver Venstreborgmester Ole Vive til kritikerne på nettet og altså ment som en spøg, tilføjer han. I virkeligheden mener borgmesteren, at Morten Østergaard ikke burde få løn under sin sygemelding, men i stedet tage på selvbetalt orlov.

Fjerner ikke opslag

Ole Vive har ikke fjernet det oprindelige opslag. Til gengæld har han som sagt tilføjet til det eksisterende. Han skriver nu:

- Opdatering! Hej venner. De fleste kender mig som en, der ofte bruger humor også om mere alvorlige emner. Det betyder bestemt ikke, at jeg ikke tager det alvorligt. Og jeg vil gerne understrege, at det selvfølgelig ikke er i orden at opføre sig krænkende og upassende overfor andre mennesker. Vh Ole,

Kritik af indlæg på Facebook og Twitter

Såvel borgere som andre medlemmer at byrådet synes dog, at borgmesteren burde vide bedre. Det vælter ind med kommentarer på de to identiske opslag på henholdsvis Facebook og Twitter. I opslaget, som borgmesteren altså smed på nettet i mandags - som som onsdag blev tilføjet ovenstående tekst - står der:

- Jeg har ellers holdt min kæft men... Hvis det her er den nye mandetype, så er jeg glad for at være af den gamle årgang. Og til dem jeg har klappet i røven !! UNDSKYLD ! Og til Jer det stak mig en flad, vi er kvit, står der stadig på Ole Vives sociale medier. Teksten er derudover stadig tilføjet et link om Morten Østergaards sygemelding fra Folketinget.

Ikke Venstres holdning

Sjællandske Medier har forsøgt at få en kommentar fra Venstres ligestillingsordfører Fatma Øktem. Hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Til gengæld udtaler Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen til Ekstra Bladet, at:

- Ole Vives kommentar er upassende, og afspejler på ingen måde Venstres holdning til sexisme. Det må derfor stå for helt egen regning, når Ole Vive udtaler sig på den måde, lyder det fra gruppeformanden.

arrow Borgmester: Undskyld til dem, jeg har klappet i røven
14. oktober 2020 kl. 13:12 Opdateret: kl. 15:38
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk