25. marts 2019
Congolesere fra hele landet mødtes i fredelig demonstration i Haslev til minde om Theofile og Naioni i slutningen af oktober sidste år. De spurgte sig selv, hvordan de to børn kunne dø, når de nu endelig var kommet til fredelige Danmark. Foto: Cecilie Hänsch
Congolesere fra hele landet mødtes i fredelig demonstration i Haslev til minde om Theofile og Naioni i slutningen af oktober sidste år. De spurgte sig selv, hvordan de to børn kunne dø, når de nu endelig var kommet til fredelige Danmark. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Nu har vi alle fået vished

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Nu har vi alle fået vished
Faxe - 17. maj 2018 kl. 13:37
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet har nu færdiggjort deres efterforskning af sagen om to congolesiske børns tragiske død i Haslev i oktober sidste år. Konklusionen er, skriver politiet i en pressemeddelelse, at dødsfaldene ikke bunder i en kriminel handling, men derimod »et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe i det fri«.

arrow Læs også: Frivilligvenner: Det er noget, vi snakker om

Avisen har været i kontakt med en række af mennesker, der på den ene eller anden måde har været i berøring med sagen, for at få deres reaktioner på, at sagen nu endelig, syv måneder efter den begyndte, er afsluttet. Fælles for dem er en stemning af lettelse, medfølelse med familien, der nu kan få sat et vigtigt punktum og komme videre, og en refleksion over, om man på nogen måde kan forhindre, at en sådan ulykke kan ske igen.

Et af de mennesker, der har fulgt sagen nøje, er borgmester Ole Vive (V), og hans tanker går til den congolesiske familie, fortæller han.

- Jeg har dyb sympati med familien og det, de har været igennem. Det er hjerteskærende, og ingen andre end dem har den fulde forståelse af deres situation. De bor i Købehavn nu, men deres ældste søn bor stadig her i Haslev, og jeg har forespurgt mig, om han stadig får den hjælp og støtte, han har brug for, og det gør han. Det er svært at finde nogen trøst i det, der er sket, men jeg hæfter mig alligevel ved, at politiet nu slår fast med syvtommersøm, at der ikke ligger nogen kriminel handling bag. Den uvished, som mange har haft, om årsagen til den frygtelige hændelse er væk nu, med politiets konklusion, og det er da et lys i mørket, siger han.

Læs mere i DAGBLADET Køge og DAGBLADET Ringsted torsdag 17. maj og i Sjællandske Næstved fredag 18. maj.

Det koster en 20'er for en dags-adgang.

arrow Ingen detaljer om svampeforgiftning
17. maj 2018 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:05
arrow Politiet modsiger familie: Forgiftet familie var svampeulykke
17. maj 2018 kl. 10:00 Opdateret: kl. 11:05
arrow Derfor kan opklaringen af de tragiske dødsfald tage flere uger
26. oktober 2017 kl. 16:09 Opdateret: kl. 16:09

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk