11. juli 2020
Borgerlisten vil gerne være i øjenhøjde med borgerne, som her, da børn fra Heimdal i sommeren 2013 hjalp René Tuekær med det røde bånd ved indvielsen af naturstien langs Faxe Å. Foto: Allan Grasberger
Borgerlisten vil gerne være i øjenhøjde med borgerne, som her, da børn fra Heimdal i sommeren 2013 hjalp René Tuekær med det røde bånd ved indvielsen af naturstien langs Faxe Å. Foto: Allan Grasberger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerlisten vil høre forslag fra borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlisten vil høre forslag fra borgerne
Faxe - 12. november 2019 kl. 05:02
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet torsdag den 14. november stiller Borgerlisten et forslag om, at borgerne fra 1. januar 2020 skal kunne rejse sager i byrådssalen gennem underskriftsindsamlinger.

- Idéen er opstået, fordi vi på landsplan ser, at mange mennesker gerne vil have reel indflydelse på den politik, der påvirker deres hverdag - også uden at man er medlem af et politisk parti. Mange er interesserede i isolerede emner - om hvad som helst - og det er vigtigt, at vi får indsigt i det, der virkelig betyder noget for borgerne, siger Borgerlistens gruppeformand René Tuekær, der på byrådsmødet vil uddybe forslaget.

Borgerlisten er nået frem til, at der skal indsamles 791 støtteunderskrifter for at et borgerforslag kan komme på byrådets dagsorden.

Det er nemlig det antal gyldige stemmer, som ét byrådsmandat krævede ved det seneste kommunalvalg i Faxe Kommune.

Borgerlisten foreslår, at ordningen i praksis skal fungere på den måde, at borgerne kan stille forslag til byrådets dagsorden via en formular på Faxe Kommunes hjemmeside.

Borgere bosat i Faxe Kommune, som er fyldt 15 år, skal kunne stille borgerforslag og give støtte til dem, og der kan kun rejses forslag, som Faxe Kommune lovligt kan forholde sig til inden for rammerne af styrelsesloven og kommunalfuldmagten, skriver Borgerlisten i deres forslag, der ønskes finansieret gennem kommunaldirektørens udviklingspulje.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk