22. april 2021
Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V) fik et par af de måske kommende kollegaers sind i kog i debatten om, hvornår man er fattig.Foto: Klara Rem
gallery icon

Se billedserie

Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V) fik et par af de måske kommende kollegaers sind i kog i debatten om, hvornår man er fattig.Foto: Klara Rem
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Bor Folketinget på en øde ø?«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Bor Folketinget på en øde ø?«
Opdateret 15. februar 2019 kl. 09:21
Faxe - 15. februar 2019 kl. 09:19
Af Morten Chas Overgaard

»Hvorfor har Folketinget mere travlt med at løse problemer, der ikke eksisterer, end at løse samfundets velfærdsudfordringer?« Sådan lød oplægget til den dialogdebat, der onsdag aften blev afholdt på Kultunariet i Haslev, og hvis man stiller op til Folketinget er det spørgsmål måske værd at stille sig selv.

arrow Læs også: Modstand motiverer Tanja; nu vil hun i Folketinget

Det gjorde byrådsmedlemmerne Tanja Larsson (S), Faxe, Mads Andersen (K), Køge, Jeppe Trolle (RV), Roskilde, Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V), Stevns, Brian Mørch (DF), Solrød samt Anne Valentina Berthelsen (SF) og sognepræst Kristian Gylling (Å), Roskilde, der alle stiller op til Folketinget, på mødet, og diskussionen gav måske samtidig et fingerpej om, hvad det kommende valg kommer til at handle om.

En ting, som alle de fremmødte dog kunne blive enige om, var, at der er for mange mennesker, der hænger fast i kontanthjælpssystemet, selvom de aldrig bliver en del af arbejdsmarkedet.

Selvom reglerne kommer fra Christiansborg, kan kommunerne selv vælge at droppe jobprøvningen og tildele førtidspension, men der er måske en grund til, at det ikke sker så tit.

- Det kan godt være, at Christiansborg giver kommunerne mulighed for at hjælpe syge borgere ud af kontanthjælps-systemet, men så længe kommunerne får mere refusion for kontanthjælpsmodtagere, end de gør for fortidspensionister, så har de jo intet incitament for at lave om på situationen, lød det fra Jan Andersen, der var en af tilhørerne til mødet, og høstede applaus fra både de andre tilhørere og politikerne.

Om kandidaterne bliver valgt og kan vende Folketingets blik væk fra København og ud i lokalsamfundene må tiden vise, men onsdagens arrangement understregede i hvert fald, at viljen er der på tværs af partier.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved, Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge torsdag 14. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af den digitale udgave af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte elementer på sn.dk

arrow Nytåret blev løbet ind af 181 store og små løbere i Sibirien
31. december 2018 kl. 15:19 Opdateret: kl. 15:21
arrow Gruppeformænd skal se på Steen Ps politiske fremtid
27. august 2018 kl. 15:01 Opdateret: kl. 15:01
arrow Tanja Larsson er ny folketingskandidat
25. april 2018 kl. 11:57 Opdateret: kl. 12:09
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk