19. november 2018
2017-forestillingen i Cirkus Baldoni. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

2017-forestillingen i Cirkus Baldoni. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baldoni melder klar med Danish Dynamite

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baldoni melder klar med Danish Dynamite
Faxe - 20. januar 2018 kl. 16:12
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige ude i Tureby ligger Danmarks næststørste omrejsende cirkus. Det hedder Cirkus Baldoni og går om knap to måneder i gang med 16. sæson.

- Vi har valgt at kalde årets forestilling for »Danish Dynamite«, for der er faktisk en overvægt at danske artister, fortæller cirkusdirektør René Baldoni.

Han er lige nu til cirkus-festival i Monaco for at blive inspireret til de sidste detaljer i årets forestilling.

- Det er jo den måde, jeg holder ferie på, tilføjer René Baldoni, der i parentes bemærket har stået i spidsen for julecirkus det meste af november og december, da cirkus-sæsonen ellers var slut.

Julecirkus er - af hensyn til temperaturen - foregået indendørs i sportshaller og aula'er. Cirkus den kommende sæson bliver - som altid - i telt.

- Vores nye telt er ved at blive syet færdig i Italien lige nu. På mange måder ligner det vores gamle telt, men på andre punkter et det helt anderledes, siger René Baldoni.

- Udefra er forskellen, at striberne ikke længere går i en spiral men lodret. Dog stadig rød og blå - men nu med en hvid stribe imellem. Og så er teltet større end det gamle. Der bliver plads til 500 publikum, og det har vi især brug for, når vi holder forestillinger sammen med skoleklasser, forklarer han.

- Og så er der en del tekniske forskelle, som er vigtige for os som artister, tilføjer han.

Årets sommer-turné begynder traditionen tro i Lyngby, hvor der de første dage - det er fra lørdag 17. marts - er forpremiere.

- Og så går det ellers derudaf med forestillinger over hele Sjælland sommeren igennem frem til onsdag 29. august, hvor vi - også traditionen tro - slutter med en forestilling hjemme i vinterkvarteret i Tureby, siger René Baldoni.

Haslev står endnu ikke på turné-planen, men René Baldoni lover, at cirkuskaravanen nok skal lægge vejen forbi cirkuspladsen ved Sofiendalskolen.

- Der er stadig nogle huller i turné-planen, og vi kommer selvfølgelig til Haslev. Vi skal bare lige have datoen på plads, tilføjer han.

Man kan bestille billetter til de forestillinger, der allerede er planlagt, via Cirkus Baldonis hjemmeside fra torsdag 1. februar.

Artiklen her bringes også i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og Sjællandske Næstved lørdag 20. januar.

Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk