7. juni 2020
Fire unge mennesker fra Faxe Kommune er tilsammen blevet sigtet 33 gange, og det svarer til 19 procent af alle sigtelser mod 15-17-årige i kommunen.Foto: Thomas Olsen
Fire unge mennesker fra Faxe Kommune er tilsammen blevet sigtet 33 gange, og det svarer til 19 procent af alle sigtelser mod 15-17-årige i kommunen.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bag tallene: Fire unge står for 19 procent af sigtelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bag tallene: Fire unge står for 19 procent af sigtelserne
Faxe - 05. november 2019 kl. 06:02
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man følger med i den offentlige debat kan det måske være nærliggende at tro, at der bliver begået mere kriminalitet end nogensinde før. Det forholder sig dog stik modsat, og det gør sig også gældende, når man kigger på ungdomskriminalitet. Jens Bruus er politikommissær og leder af lokalpolitiet i Næstved, Vordingborg og Faxe, og han er rigtig glad for den udvikling, han ser blandt de unge.

- Der er nogle ting, vi kigger på, når vi arbejder med kriminelle unge, og man må sige, at alting går i den rigtige retning. De begår mindre kriminalitet, deres seksuelle debutalder er blevet højere og selvom danske unge har et dårlig ry i forhold til deres festkultur, så starter den for manges vedkommende faktisk først for alvor i forbindelse med, at de starter på ungdomsuddannelserne, fortæller han.

Selvom unge i alderen 15-17 år generelt sjældnere begår kriminalitet end tidligere, så er der nogle unge, der bryder loven oftere end gennemsnittet. Ifølge rapporten »Lokal strategisk Analyse«, som er lavet af Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, er der nemlig fire unge, der tilsammen står for 19 procent af alle sigtelser mod unge i aldersgruppen i Faxe Kommune, og det er noget, som både politiet og kommunen holder skarpt øje med.

De fire unge, der stikker ud i Faxe Kommune er tilsammen blevet sigtet 33 gange i alt, men selvom det måske kan passe til den stereotype forestilling, så er der faktisk ikke udelukkende tale om utilpassede, voldelige unge.

- To af dem har tidligere været indblandet i nogle bande-relationer, mens en af dem primært har været sigtet for butikstyverier. Og så er der en, der anbragt i en plejefamilie, men her går det virkelig fremad, fortæller Jens Bruus.

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og i Sjællandske Næstved lørdag den 2. november.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk