16. september 2019
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BUPL Sydøst: 20 børn per voksen er for mange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUPL Sydøst: 20 børn per voksen er for mange
Faxe - 26. marts 2019 kl. 14:32
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover kan der være så meget som 20 børn for hver pædagog i sfo'erne i Faxe Kommune. Det besluttede børn- og læringsudvalget på deres seneste møde, hvor den nye tildelingsmodel blev vedtaget.

Den nye tildelingsmodel vækker dog ikke lutter klapsalver hos pædagogernes faglige organisation BUPL, som mener at det er et brud på den aftale, man lavede i 2009

- Aftalen var 15 børn per voksen, og den kan ikke annulleres midt i et budgetår, så hvis kommunen vil ud af den, så mener vi ikke, at det kan ske før den 1. januar 2020, siger Joakim Rex Blankschøn, der er faglig sekretær i BUPL Sydøst.

Formand for børn og læringsudvalget, Mikkel Dam (LA), på peger, at aftalen ikke er politisk, og at man derfor godt kan ændre i tallene, hvis man fra politisk side vil prioritere anderledes.

Tildelingsmodellen giver sfo'erne mulighed for at have en højere normering, men samtidig bliver deres aktivitetsbudget også højere, og det giver ifølge Mikkel Dam lederne mulighed for at skabe mere kvalitet i sfo'erne.

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er kommet færre penge til sfo'erne. Vi har med den her aftale skabt bedre frihed for sfo-lederne til at indrette hverdagen efter deres behov. Jeg forstår godt BUPL's agenda, men de har ikke lyst til at tale samlet kvalitet i sfo'erne, de vil hellere snakke om normeringer, siger Mikkel Dam

Det argument køber Joakim Rex Blankschøn dog ikke.

- Normalt plejer aktivitetsmidlerne at ligge på 1500-1800 kroner per barn, og udvalget siger, at sfo-lederne bare kan vælge at bruge pengene på bedre normeringer, men vi mener ikke, at det er en sfo-leders job at træffe den beslutning - det er en politisk opgave, siger han.

Joakim Rex Blankschøn fortæller, at han har set flere eksempler på, at skolerne har overført penge fra sfo'ernes budgetter, så de kunne bruges i skoleregi, og det er ifølge BUPL Sydøst med til at udhule sfo'ernes økonomi.

- I de øvrige kommuner i mit område sender forvaltningen budgettet ud til skolelederen sfo-lederen og den administrative leder, men i Faxe Kommune er det kun den administrative leder og skolelederen, der får budgettet, så de har faktisk slet ikke nogen indsigt i, hvad pengene bliger brugt til. Og når vi nu har set, at skolelederne har haft fingrene nede i kagedåsen, så er det svært at have tillid til, at de lader pengene blive i sfo'en. siger

Det kan dog ifølge Mikkel Dam være svært fuldstændig at skille budgetterne ad, og han peger på, at Faxe Kommune faktisk har tilbudt BUPL at være med til at kigge på problemerne.

- Man har en praksis, hvor skoler og sfo'er overlapper hinanden budgetmæssigt, og nogle gange er det svær at undgå. Hvis det er skolen, der indkøber et nyt fodboldmål, må sfo'ens børn så ikke bruge det? Og er det skolen eller sfo'en, der skal betale for vedligeholdelse af hallen? Det er sådan nogle gråzoner, der opstår, men centerchefen er i fuld gang med at skabe mere gennemsigtighed i budgetterne, og BUPL er faktisk blevet inviteret med ned i maskinrummet for at kigge på de her problematikker, så jeg forstår ikke, hvorfor de vil diskutere normeringer i pressen, siger Mikkel Dam.

Udvalgsformanden er ked af, udmelingen om, at BUPL Sydøst ikke stoler på skolelederne, og han mener, at det ødelægger tilliden og det gode samarbejde, der burde være mellem den faglige organisation og kommunen.

- Jeg synes, det er katastrofalt, at man kommer med sådan nogle udtalelser. Jeg gør, hvad jeg kan for at bidrage til en kultur, der fremmer mere tillid, og så synes jeg ærlig talt, at de skal tage i mod den håndsrækning, de har fået, siger han.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk