20. juni 2021
Andreas Tofte Bøndergaard håber på at kunne gøre hverdagen nemmere for både køreskoler og deres elever med platformen MitKørekort.Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Andreas Tofte Bøndergaard håber på at kunne gøre hverdagen nemmere for både køreskoler og deres elever med platformen MitKørekort.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Andreas fra Tureby vil gøre det nemmere at tage kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Andreas fra Tureby vil gøre det nemmere at tage kørekort

Andreas Tofte Bøndergaard er lokal iværksætter, og hans næste eventyr har potentiale til at revolutionere hverdagen for både køreskolerne og deres elever.

Faxe - 11. maj 2021 kl. 06:06
Af Morten Chas Overgaard

Da Andreas Tofte Bøndergaard gik i gang med at tage sit kørekort, var der en ting, der undrede ham. Hen var nemlig løbende i kontakt med sin kørelærer, og hen over en måned blev det til ret mange sms-beskeder frem og tilbage mellem ham og kørelæreren for at aftale køretimer, afhentningssted og diverse prøver.

Derfor talte han med sin kørelærer, der kunne åbenbare et åbenlyst problem.

- Jeg snakkede med min kørelærer, og han fortalte, at han sender omkring 3000 sms'er om måneden, og man kan jo umuligt holde styr på så mange aftaler, fortæller Andreas Tofte Bøndergaard, der ved siden af skolen driver webbureauet Atofte, hvor han hjælper virksomheder med at skabe en digital identitet og med hjemmesider.

God løsning

Det gav ham idéen til at udvikle onlineplatformen »MitKørekort«, der skal gøre det praktiske nemmere for både køreskolerne, men også for eleverne.

- Idéen er, at det skal være et slags intranet for køreskoler og elever, hvor eleverne kan booke køretimer og holde øje med, hvor langt de er i forløbet. Man skal også kunne bestille glatbane og derudover skal man også kunne betale for sine køretimer. Mange unge ved ikke, hvordan man laver en bankoverførsel, så det bliver også muligt at betale via MobilePay, fortæller Andreas Tofte Bøndergaard.

Janus Vorm er overbevist om, at MitKørekort har landsdækkende potentiale. Privatfoto

Ifølge planen kommer den nye platform også til at løse et andet problem, der er opstået henover de seneste år efter indførelsen af GDPR-reglerne.

- Der er mange køreskoler, der er ret små virksomheder, og de har måske ikke fuldstændig styr på reglerne for datasikkerhed. De skal jo håndtere personlige oplysninger og billeder af folk, så det kan måske hjælpe dem, hvis eleverne selv kan uploade et billede og udfylde deres personlige oplysninger på en krypteret platform, siger Andreas Tofte Bøndergaard.

Landsdækkende

En af dem, der glæder sig til, at den unge iværksætter bliver færdig med platformen, er Janus Vorm. Han ejer RenTrafik i Haslev, og han har snakket med Andreas Tofte Bøndergaard om de muligheder, som platformen kan give.

- Det er en rigtig god idé, og det er virkelig en løsning, der er behov for. Jeg tror på hans projekt, og jeg er sikker på, at det også er noget, der er landsdækkende efterspørgsel efter, siger Janus Vorm.

Han har netop haft en situation, hvor en af hans egne kørelærere ikke kunne finde sin kalender, og han peger på, at der er rigtig mange små praktiske problemer, der kan løses med en god internetplatform.

Det er tidskrævende at programmere, så Andreas Tofte Bøndergaard er faktisk nødt til at ansætte en programmør til at hjælpe ham, så han også har tid til at passe uddannelsen. Foto: Morten Chas Overgaard

- Det kommer til at gøre det meget lettere at holde styr på aftaler, men det bliver også nemmere og mere overskueligt for eleverne, at de hele tiden kan følge med i, hvor langt de er og få remindere, når det er tid til deres køretime, siger han.

Andreas Tofte Bøndergaard arbejder videre med »MitKørekort«, og det er faktisk blevet så stort et projekt, at han bliver nødt til at hente programmør-hjælp udefra, så han også kan få tid til at færdiggøre sin uddannelse på Niels Brock.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk