2. juli 2020
Der blev kæmpet indædt om boldene på Faxe Boldklubs fodboldskole i 2018, som nu gentages. Foto: Jens Wollesen
Der blev kæmpet indædt om boldene på Faxe Boldklubs fodboldskole i 2018, som nu gentages. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 90 børn er klar til fodboldskole i Faxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 børn er klar til fodboldskole i Faxe
Faxe - 29. juni 2020 kl. 14:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Claus Rasmussen
Coronakrisen har givet masser af ekstra udfordringer, men arrangørerne af DGI's fodboldskoler har løst næsten dem alle, og på mandag kan Faxe Boldklub byde 90 børn velkommen til fem dages træning.

Samtidig er der også fodboldskoler i Ørslev GIF og i Møns Fodboldklub, og coronaen har i hvert fald ikke skræmt deltagerne væk.

- Samlet set er der 274 deltagere på de tre fodboldskoler i Ørslev, Møn og Faxe. Det er altså femten flere end sidste år, og det på trods af at der ikke kom en eneste tilmelding i to måneder i april og maj, da coronavirussen var på sit højeste. Men folk er altså strømmet til, efter det i begyndelsen af juni blev sikkert og vist, at vi kan gennemføre skolerne, fortæller Jimmy Langelund, som er fodboldkonsulent hos DGI Storstrømmen.

Fodboldskolen i Faxe finder sted mandag til fredag fra klokken 9-15, og otte instruktører er klar til at tage sig af de mange deltagere.

- Jeg er overbevist om, at deltagerne nok skal få nogle gode dage, siger Faxe Boldklubs formand Peter Dyrstrøm, der selv medvirker hele ugen.

- Der er nogle ændringer i år. Vi overholder selvfølgelig forsamlingsforbundet, så vi ikke er grupper på flere end 50. Fodboldmæssigt betyder det ikke det store, men alle kan ikke spise frokost sammen, og vi må også »trylle« lidt med det fælles holdbillede og tage det af to omgange, siger Peter Dyrstrøm, der har arrangeret ekstra rengøring i omklædningsrummene og sørget for, at den daglige frugt bliver delt ud med handsker på.

I det store og hele kommer fodboldskolen til at forløbe som normalt, men der er et par af de faste punkter, der enten udgår eller bliver ændret.

- Vi plejer at holde en grillaften om torsdage, hvor forældre og andre kan komme og hygge, få målt hvor hårdt de sparker og skyde lidt straffespark på førsteholdets målmand. Sidste år var vi 250 mennesker, og det kan vi ikke håndtere i år. Så det er aflyst, siger Peter Dyrstrøm.

- Og så plejer vi at holde VM de sidste to dage, hvor deltagerne bliver delt ind i hold på tværs af alder og niveau. Det kommer vi også til at gøre lidt anderledes i år, siger han.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk