3. juni 2020
Svend-Aage Hansen fra Grøndalshusene i Haslev er stille sovet ind onsdag aften. Han er dermed den første borger i Faxe Kommune, der går bort på grund af covid-19.
Svend-Aage Hansen fra Grøndalshusene i Haslev er stille sovet ind onsdag aften. Han er dermed den første borger i Faxe Kommune, der går bort på grund af covid-19.
Foto: Anders Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 84-årig død af corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

84-årig død af corona

Svend-Aage Hansen fra Haslev var en hjælpsom og glad mand. Onsdag aften døde han efter flere ugers sygdom som følge af coronavirussen. Hermed er han den første borger i Faxe Kommune, der er gået bort af sygdommen.

Opdateret 02. april 2020 kl. 16:22
Faxe - 02. april 2020 kl. 15:41
Af Nadia Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svend-Aage Hansen døde onsdag aften af Covid-19, 84 år gammel. Avisen har tidligere skrevet, at han blev indlagt på Roskilde Sygehus søndag den 15. marts, smittet med coronavirus. Hvorefter han kortvarigt blev udskrevet til sit hjem i demenslandsbyen Grøndalshusene fire dage senere. Desværre blev hans tilstand samme dag forværret, og han blev derfor indlagt igen 12 timer efter, han var udskrevet. Her lå han indlagt til sin død.

arrow Læs også: Nye tal: Stadig fald i indlagte med coronavirus

Hans papsøn Tom Jensen fortæller, at Svend-Aage Hansen var en mand med et hjælpsomt sind.

- Hvis man manglede en hånd til at male huset eller sommerhuset, ordne brænde, slå græs eller hvis der skulle ryddes op, så har han altid hjulpet, han har aldrig været bleg for at tage fat, forklarer hans stedsøn Tom Jensen. Der kan fortælle, at han altid har set Svend-Aage Hansen som sin egen far.

- Vi er syv søskende, vi er alle stedbørn. Man han har været far ligeså længe som min egen far.

Svend-Aage Hansen var ufaglært og havde gennem årene forskellige jobs, men hans store passion var at tærske langhalm.

- Det var et sommerjob han tog ud på, hvor han tærskede langhalm. Her kørte de ud i sumpområder og høstede. Det var virkelig hans et og alt at høste langhalm, fortæller Tom Jensen.

- Han var et udemenneske, selv lige til det sidste elskede han at sidde udenfor. Han kunne godt sidde udenfor og bare nyde fuglene.

Tom Jensen betegner Svend-Aage Hansen som en glad mand, selv efter demensen gjorde, at han måtte flytte til Grøndalshusene.

- Han var altid en meget glad mand, og ovre på plejehjemmet var de overraskede over, hvor glad og smilende han var, siger Tom Jensen.

Svend-Aage Hansen sov stille ind onsdag den 1. april.

arrow Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job
06. april 2020 kl. 11:08 Opdateret: kl. 10:17
arrow Mød hverdagshelte i en coronatid
04. april 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 17:17
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk