11. december 2018
Der er masser af lastbiler, som tager hele udsynet på strækningen ved "Sløjfen" på Køgevej. Ud fra den betragtning giver 60 km/t-begrænsningen god mening. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Der er masser af lastbiler, som tager hele udsynet på strækningen ved "Sløjfen" på Køgevej. Ud fra den betragtning giver 60 km/t-begrænsningen god mening. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »550 klip på Køgevej«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»550 klip på Køgevej«
Opdateret 02. februar 2018 kl. 15:45
Faxe - 02. februar 2018 kl. 12:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Nikolaj Rasch Skou
Uffe Thorndahl fortæller i forbindelse med sagen imod ham om en overtrædelse af fartgrænsen på Køgevej ved Faxe, at han blev blitzet ved »Sløjfen«. Uffe Thorndahl skriver endvidere til Sjællandske Medier:

»Der er på tre år gennemført hele 26 målinger, der ikke er bestilt. Under disse målinger er kun knap 8.000 biler passeret, heraf er der blevet noteret cirka 2.500 biler, og der er idømt bøder på vel omkring 4,5 millioner kr, og der er foretaget cirka 550 klip i kørekørt og foretaget 70 betingede frakendelser af kørekort.

I henhold til færdseslovens § 92 a stk.2 skal politiet træffe en afgørelse vedrørende hastighedsskiltning efter forhandling med kommunen. En sådan afgørelse er ikke truffet, således at skiltene på Køgevej er ulovligt opstillet af kommunen. Det svarer til, at en bygherre efter nogle drøftelser med kommunen påbegynder et byggeri uden byggetilladelse. Sagens grundlag er etablering af et modulvogntog for Unibrew, som utroligt nok overhovedet ikke har søgt om tilladelse til etablering af kørsel med modulvogntog. Det har kommunen gjort og ladet skatteyderne betale de vel omkring 1 til 2 mio. kr. ombygningerne har krævet, og billisterne har betalt vel i alt 6 mio. kr. i bøde af hensyn til Unibrew. Hovedsagelig i tidsrum, hvor modulvogntogene overhovedet ikke kører. Hastighedsnedsættelserne er begrundet med, risikoen for bagendekollisioner med modulvogntogene. Der har imidlertid overhovedet ikke været nogen kollision i disse fire år på trods af de mange konstaterede hastigheder over de 60 km/t.

Det fremgår også af materialet, at der alene vurderes at være en risiko for kollision med modulvogntogene for billister på Køgevej, der kører mod nord, mens der ingen risiko er forbundet med billister, der kører mod syd. På trods heraf har samtlige overvågninger været foretaget af biler, der kører mod syd, og som angiveligt ikke udgør nogen risiko.

Lovovertræderne i denne sag er således alene Sydsjællands- og Lolland Falsters politi samt Faxe Kommune.«

Sjællandske Medier har forelagt oplysningerne for kommunaldirektør Thomas Eriksen, der svarer:

»Vi har ingen bemærkninger eftersom sagen er til behandling i retssystemet.«

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk