18. januar 2020
Billede
Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 53-årig mand skød for at true

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

53-årig mand skød for at true
Faxe - 16. juli 2019 kl. 09:42
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

53-årige Henrik Rasmussen er idømt to et halvt års fængsel for et skyderi søndag aften på Kildehøjen i Haslev.

Mandag formiddag klokken 9.55 anholdt politiet 53-årige Henrik Rasmussen og fremstillede ham først på eftermiddagen i et grundlovsforhør ved Retten i Næstved, hvor han skulle give sin forklaring om, hvad der var sket søndag aften klokken 19.10 på Kildehøjen i Haslev.

Sigtelsen imod ham var trusler på livet efter straffelovens paragraf 266, da Henrik Rasmussen dels skulle have skudt imod en motorcykel og peget et ladt oversavet dobbeltløbet jagtgevær imod en anden person med ordene:

»Så er det nu!« og »Næste gang er det hovedet!«.

Den sigtelse erklærede Henrik Rasmussen sig delvist enig i, før dommer Klaus Boye på anklagerens forlangende lukkede dørene til retssalen af for pressen af hensyn til efterforskningen af forhold omkring blandt andet gerningsvåbenet.

Oplysninger som ikke måtte komme til offentlighedens kendskab.

Ændredes til straksdom

Men under den efterfølgende forklaring fra Henrik Rasmussen ændrede sagen i anklagerens optik så meget karakter, at han valgte at frafalde sigtelsen om trusler på livet, der har en strafferamme på op til to års fængsel.

Og i stedet for at gennemføre grundlovsforhøret blev parterne enige om at genåbne dørene og køre en tilståelsessag, der resulterede i en straksdom på to et halvt års fængsel til Henrik Rasmussen efter straffelovens paragraf 192a, der har en strafferamme fra minimum to år og op til otte års fængsel for under særligt skærpende omstændigheder at have besiddet og anvendt et ulovligt skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted.

Det var præcis det og ikke mere, som Henrik Rasmussen tilstod, og derfor kunne han altså heller ikke dømmes for de trusler, som anklageren i første omgang fremlagte i retssalen.

Straksdommen betød også straksafsoning for Henrik Rasmussen, der under politiets bevogtning blev eskorteret samme vej ud af retssalens dør til arrestanter, som han var kommet ind gennem forud for grundlovsforhøret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk