27. juli 2021
Dengang i 1988 var der vist ikke så meget med børn og sukkerpolitik. I følge varedeklarationen er der i øvrigt 10 gram sukker pr. 100 ml i en Faxe Kondi. Den fåes nu også i en sukkerfri version: Faxe Free.
gallery icon

Se billedserie

Dengang i 1988 var der vist ikke så meget med børn og sukkerpolitik. I følge varedeklarationen er der i øvrigt 10 gram sukker pr. 100 ml i en Faxe Kondi. Den fåes nu også i en sukkerfri version: Faxe Free.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år med ikonisk sodavand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

50 år med ikonisk sodavand
Faxe - 14. juni 2021 kl. 14:04
Af Kathrine Harvey

Faxe Kondi markerer sit 50 års-jubilæum med en festlig champagneflaske og den klassiske grønne farve tilbage i flasken.

Med champagneflasken kan danskerne fejre hverdagens små sejre med familien, vennerne og holdkammeraterne, lyder det i en pressemeddelelse fra Royal Unibrew.

Faxe Kondi-flasken har været en del af mange danskeres historie, og der sælges ifølge koncernen årligt mere end 50.000.000 liter af sportssodavanden i Danmark. I år fejrer sportssodavanden 50-års jubilæum, og det markerer Royal Unibrew med en helt særlig lancering.

Faxe Kondi Bobler har stadig den klassiske smag, men er redesignet i en champagneflaske og med korkprop, så man har mulighed for at skyde festen i gang. »Bobler skal være en festlig alkoholfri valgmulighed til tredje halvleg i fodboldklubben og et festligt indslag til den lille weekendfejring hjemme ved spisebordene i familien«, står der.

- Jeg tror, at vi alle har opbygget et behov for at fejre lidt ekstra denne sommer efter corona. Vi synes, vi skal fejre den ikoniske Faxe Kondis 50 års-jubilæum på det danske marked - forhåbentlig sammen med en spændende EM-slutrunde. Der er samtidig vores vurdering, at der mangler festlige produkter på markedet til den stigende del af danskerne, der ønsker et alkoholfri alternativ. Det var derfor helt oplagt at bringe den helt klassiske Faxe Kondi-smag ind i en moderne - og festlig - kontekst, siger Rasmus Kobbersmed, der er brand manager hos Royal Unibrew.

Selvom flasken er lanceret som en jubilæumsfejring, er det planen at champagneflasken også vil være på markedet fremover.

Udover den anderledes flaske, vil kendere af Faxe Kondi nok også lægge mærke til en anden ændring, når indholdet kommer i glasset. For første gang siden 2007 er det nemlig klassiske grønne Faxe Kondi-farve, der er tilbage i flasken.

- Vi ved, at mange af vores voksne brugere har et særligt nostalgisk forhold til den grønne farve i Faxe Kondi, og vi får løbende spørgsmål til, hvad der er blevet af den. Vi markerer jubilæet med at tilsætte farven igen, naturligvis med naturlige frugtfarvestoffer, siger Rasmus Kobbersmed.

I første omgang er Faxe Kondi Bobler på markedet i cafeer i sportsklubber og fra den 11. juni i EM-pakker på alle Bones' restauranter. I uge 36 kommer den i handlen i butikkerne.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk