25. oktober 2020
De første boliger er klar til indflytning i december, senere følger resten af de i alt 48 lejeboliger frem mod forsommeren 2021. Foto: Anders Holt.
gallery icon

Se billedserie

De første boliger er klar til indflytning i december, senere følger resten af de i alt 48 lejeboliger frem mod forsommeren 2021. Foto: Anders Holt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 48 lejeboliger rejser sig på bakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

48 lejeboliger rejser sig på bakken
Opdateret 09. oktober 2020 kl. 17:28
Faxe - 09. oktober 2020 kl. 17:25
Af Cecilie Hänsch

De har prøvet det mange gange før, folkene bag konceptet Lej Nyt. Bygget dobbelthuse, rækkehuse og parcelhuse på jordstykker i mindre byer. Listen tæller f.eks. Nikolines Vej og Conrads Vej i Faxe, Heering Huse og Jenstrup Huse i Dalby - foruden udstykninger i Mogenstrup, Lundby, Rødvig, Store Heddinge og Hellested.

- Nogle steder har jordstykkerne ligget i mange år, før vi kommer forbi, fortæller Kristian Jensen fra Lundhuset, én af dem, der står bag Lej Nyt.

Sådan er det også på Jasminvej i Rønnede. Med Dalgården på den ene side og parcelhusene på Fuksiavej på den anden side.

- De mindste jordstykker skal helst kunne rumme fem til seks bolig-enheder før det er interessant for os. Her i Rønnede bygger vi 48 bolig-enheder, siger Kristian Jensen.

- Når vi alligevel skal stille udstyret op, så vil vi gerne bygge i en vis volumen, tilføjer han.

Om få måneder kan de første beboere flytte ind på Jasminvej i Rønnede. Allerede nu kan Kristian Jensen melde, at cirka en fjerdedel af de kommende boliger er lejet ud. Altså inden der er sat så meget som et billede på en Lej Nyts Facebook-side.

- Vi har som nævnt bygget mange forskellige steder, og endnu har det altid været sådan, at alt var lejet ud inden sidste bolig var klar til indflytning, siger Kristian Jensen.

På Jasminvej i Rønnede bliver boligerne på henholdsvis 103 og 89 kvadratmeter fordelt på tre- eller fire-værelses rækkehuse. Der er ikke to-værelses imellem.

- Vi rammer bredere hos lejerne ved at kunne tilbyde et lejemål på 89 kvadratmeter end på 70 kvadratmeter, fortæller Kristian Jensen om ikke at tilbyde mindre lejemål,

Han fortæller videre, at beboerne i Lej Nyts udstykninger er ganske forskellige.

- Det er alt lige fra seniorer til enlige med børn til de helt unge familier. Det er folk, der gerne vil bo i noget, der er i orden, som vi kan tilbyde vores lejere, siger Kristian Jensen.

På produktions-siden har Lej Nyt den fordel, at de enkelte entreprenører har arbejdet sammen i mange år. Bygger efter samme koncept hver gang. Bruger de samme materialer og holder fast i afprøvede tegninger.

- Der er ikke så meget at være i tvivl om. Køkkenet skal bygges som det plejer; toilettet har præcis de samme armaturer som i de sidste huse, vi byggede. Det gør det meget lettere for os; der er ikke så mange spørgsmål at tage stilling til undervejs, siger Kristian Jensen.

Han forventer at de sidste af rækkehusene på Jasminvej er klar til indflytning i sommeren 2021.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk