21. oktober 2020
Solveig Ståhl-Nielsen var en af de deltagende sognepræster ved drop in-dåben i Haslev lørdag. Arkivfoto
Solveig Ståhl-Nielsen var en af de deltagende sognepræster ved drop in-dåben i Haslev lørdag. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 nydøbte sognebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 nydøbte sognebørn
Faxe - 28. september 2020 kl. 13:37
Af Nikolaj Rasch Skou

Fire unge mennesker og seks voksne kom ind fra gaden og blev døbt.

- Det var en virkelig god oplevelse. Der var stærke personlige historier om mennesker, som har taget et langt tilløb til at skulle døbes, men hidtil ikke har fundet, at lejligheden var den rette. Og der var børn, der længe har spurgt deres forældre, hvorfor de ikke havde fået lov at blive døbt som små. Og nu fik de muligheden, siger sognepræst ved Haslev og Freerslev kirker, Ole Bjerglund Thomsen, om de fire unge mennesker og seks voksne, der lørdag benyttede sig af muligheden for at blive døbt i Haslev Kirke uden forudgående aftale.

Døbt efter kort samtale

Drop in-dåb, som begivenheden kaldes, består af registrering og en kort samtale med en præst, hvorefter selve dåben varer 10-12 minutter med en kort tale og et par vers fra en salme.

Efter dåben blev der budt på et glas bobler og en kop kaffe, og de døbte kunne vælge en dåbsgave blandt forskellige bøger.

- De fleste kom med deres nærmeste, som var med til den lille dåbsseance. Det var smukt at se en familiefar blive døbt i sine børns påsyn, og det var stærkt at se en gammel mor som vidne til sine midaldrende døtres dåb, siger præsten.

Noget stærkt

Langt de fleste dåbe i Folkekirken er af helt små børn, der bliver båret til døbefonden, hvor de ikke selv kan sige ja.

- Det understreger, at dåben er noget, vi får helt ufortjent. En gave af ren og skær nåde, som varer resten af livet. Men på den anden side er der også noget stærkt ved at dåben modtages af et menneske, der selv kan svare, siger Ole Bjerglund Thomsen og fortæller, at de unge og voksne, der kom til drop in-dåben, havde gjort sig dybe tanker om den.

- Det var en meget bevidst, personlig beslutning, og på den måde er voksendåb en meget stærk oplevelse, fordi der ligger vigtige og personlige historier bag beslutningen. Også rørende og stærke historier, siger præsten og konstaterer, at drop in-dåbene var en succes, der helt sikkert vil blive gentaget.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk