17. oktober 2019
Foto: Carsten Lysdal
Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 års fængsel for trusler, røverier og vild flugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 års fængsel for trusler, røverier og vild flugt
Faxe - 03. juli 2018 kl. 14:07
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den menneskejagt som en 51-årig mand fra Næstved startede om formiddagen den 16. september sidste år, kostede ham tirsdag ti års ubetinget fængsel.

arrow Læs også: 52-årig gik amok på Sydsjælland: Landsretten nedsatte straffen

På trods af, at den 51-årige nægtede sig skyldig, blev han tirsdag dømt for at have skudt den 32-årige i benene med en pumpgun og slået ham i hovedet med et baseballbat. Derefter flygtede han fra politiet, der ankom til stedet kort efter, og gik i gang med at true sig til at få udleveret flere biler rundt omkring i Næstved og flere steder i Faxe Kommune.

Han fik de fleste af ofrene til at aflevere nøglerne til deres biler ved at banke enten en økse eller et baseballbat mod køleren, men i to af tilfældene begik han hjemmerøveri hos intetanende husejere som han truede til at udlevere nøgler og telefoner, og det var med til at højne straffen betragteligt.

- Hjemmerøverierne er noget af det mere alvorlige, og et hjemmerøveri giver i udgangspunktet fem års fængsel, men det er jo ikke sådan, at to hjemmerøverier giver ti år. Det er ikke simpel matematik, når der er så mange forhold, og det vil altid blive en vurdering, siger anklager Skipper Pelle Falsled.

Han er tilfreds med dommen, og han mener, at den er nogenlunde i overensstemmelse med praksis, når man tænker på, at den 51-årige blev dømt for 43 af 46 forhold i det 14 sider lange anklageskrift.

Den 51-årige ankede dommen på stedet med påstand om frifindelse, og navneforbuddet i sagen fortsætter, indtil gerningsmanden har været for landsretten.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved onsdag den 4. juli.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Tiltalt for at skyde ven med pumpgun: Han overfaldt mig
19. juni 2018 kl. 01:27 Opdateret: kl. 21:27
arrow Skød mand i benene da han ikke ville være med til røveri
06. maj 2018 kl. 07:30 Opdateret: kl. 07:30
arrow Skudt i anklerne: Mand sigtes for drabsforsøg
17. september 2017 kl. 13:09 Opdateret: kl. 14:16
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk