10. august 2020
- Den seneste uge er der flere nye elever, der har meldt sig til uddannelsen, og det betyder, at vi er omkring 80 elever, der starter. Det er rigtig dejligt at se, at så mange unge mennesker starter her, og når vi siger til dem, at det jo er en ny skole, som de skal være med til at starte, så bliver de lidt ydmyge: Er vi de allerførste, der skal være her, jamen er skolen helt ny, spørger de, og så svarer jeg dem, at ja, det er en helt ny skole, som de skal være med til at få godt fra start, fortæller faglærer Birgit Ellegaard.  Foto: Kathrine Harvey
gallery icon

Se billedserie

- Den seneste uge er der flere nye elever, der har meldt sig til uddannelsen, og det betyder, at vi er omkring 80 elever, der starter. Det er rigtig dejligt at se, at så mange unge mennesker starter her, og når vi siger til dem, at det jo er en ny skole, som de skal være med til at starte, så bliver de lidt ydmyge: Er vi de allerførste, der skal være her, jamen er skolen helt ny, spørger de, og så svarer jeg dem, at ja, det er en helt ny skole, som de skal være med til at få godt fra start, fortæller faglærer Birgit Ellegaard. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Gør FGU til jeres sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Gør FGU til jeres sted
Faxe - 16. august 2019 kl. 11:16
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag morgen klokken 9.00 kunne afdelingsleder Anders Bentsen-Bøhm og resten af staben byde velkommen til første skoledag i den helt ny skole: FGU, afdeling Faxe.

arrow Læs også: Ny direktør for FGU Midt- og Østsjælland tiltræder 1. april

»Can't we all be nice?«, står der på en tavle i det, der er fælleslokalet på den nye FGU-afdeling i Faxe.

Om det er engelsklæreren, der har været på forkant med undervisningen, eller om budskabet er skrevet i dagens anledning, er uvist, men torsdag indtog små 80 nye elever lokalet første skoledag.

Den Forberedende Grunduddannelse, som skolen tilbyder, har til formål at hjælpe med at få unge mellem 16 og 24 år enten videre i uddannelse eller i arbejde.

- FGU er et tilbud til de mange, der ønsker at blive klar til videre uddannelse eller videre arbejde. I en tid, hvor man nærmest allerede i 8. klasse skal have valgt: Hvad vil jeg gerne være, og hvad vil jeg gerne arbejde med resten af livet, så har vores FGU-tilbud været savnet i det danske uddannelsessystem. Hos os vil man kunne blive meget mere sikker på, hvilken vej, man skal gå, man vil få nogle flere kompetencer, og så vil man også få bevis på det man kan. Hos os vil man få et kammeratskab, blive styrket fagligt og socialt, og det glæder vi os til meget til at give jer, hver enkelt af jer, sagde

Et godt miljø
Borgmester Anette Mortensen (V) fra Stevns og borgmester Ole Vive (V), Faxe, deltog i åbningen af den nye skole, som ligger lige ved siden af VUC på Præstøvej. De to skoler få meget glæde af hinanden, sagde Ole Vive blandt andet i sin åbningstale.

- I er med til at forme den nye skole og i skal være med til at forme fremtiden. I får lov til at være med til at skabe jeres eget sted. Der er ingen af os, der har prøvet det her før, så sammen med jeres lærere skal I selv være med til at få skolen til at blive et godt sted at være, og inde ved siden af på VUC glæder de sig til at møde jer, for selv om Faxe er for lille en by til et campus, så vil det miljø, I får her forhåbentlig bære præg af, at I hjælper hinanden og lærer sammen med og af hinanden. Vi vil gøre alt for at hjælpe til med at skabe rammerne for det gode miljø til jer, men som I nok kan se, så er håndværkerne desværre ikke blevet færdige endnu, og der kommer nok til at gå et par uger, før vi er i mål, men en stor tak skal lyde til alle jer, der har slidt for at vi i det hele taget kunne komme til at sidde i dette lokale i dag. Jeg er sikker på, at det hele kommer til at spille, når I er kommet rigtig på plads. Rigtig god vind til jer alle, sagde han.

Et øje på pendling
FGU Faxe er en afdeling af FGU Midt- og Østsjælland, som også åbnede nye afdelinger i Køge og Ringsted torsdag.

For uden de tre kommuner er også Stevns Kommune med i samarbejdet, og borgmester Anette Mortensen glæder sig til at følge skolerne og eleverne, fortalte hun til avisen.

- Det er lidt uvirkeligt at vi nu står her i dag og har åbnet skolerne, for der har været talt om dem så længe. Nu er de her. Unge fra Stevns kan lige som unge fra de øvrige samarbejdskommuner selv vælge, hvilken af afdelingerne, de vil gå på, og det kommer meget an på de linjer, de enkelte skoler udbyder, hvor eleverne søger hen, men det bliver spændende at se, hvordan de fordeler sig, siger hun.

I kølvandet på den seneste tids tovtrækkeri mellem Stevns og Faxe Kommuner i forbindelse med natbuskørsel mv. så åbner hun i forbindelse med den nye skole også op for muligheden for at se på bedre forbindelse mellem de to kommuner.

- Hvis vi kan se, at mange unge fra Stevns vil søge til Faxe, så kan det blive nødvendigt at se på transportmulighederne mellem de to kommuner, og så kan det måske blive nødvendigt at lægge skinnerne, mens toget kører, hvis behovet herfor er der, siger Anette Mortensen.

arrow FGU-direktør fratræder kort efter massefyring
07. januar 2020 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny uddannelse er tvunget til at skære: 12 medarbejdere skal fyres
21. december 2019 kl. 18:03 Opdateret: kl. 15:05
arrow Direktør: Okay at ny uddannelse gik uden om Stevns
15. december 2019 kl. 06:06 Opdateret: kl. 15:09
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk