11. december 2017
Claus Hansen gæstede Dalby for at give gode råd til, hvordan man tilrettelægger en god ungdomstræning. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Claus Hansen gæstede Dalby for at give gode råd til, hvordan man tilrettelægger en god ungdomstræning. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Glæden er det vigtigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Glæden er det vigtigste
Faxe - 10. oktober 2017 kl. 13:03
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 13-årig dreng laver en lynhurtig kropsfinte for at komme uden om forsvarsspilleren, men vingefanget hos den næsten en halv meter højere modstander er for bredt, og skuddet falder derfor aldrig.

- Det her er et typisk U14-hold, hvor der er stor forskel på spillernes størrelse, men man kan faktisk udligne forskellen ret enkelt, lyder det fra Claus Hansen, der giver den velvoksne dreng en håndbold mellem hænderne.

- Hvis du skal tackle, må du ikke give slip på bolden, siger han og sætter øvelsen i gang igen, hvorefter en anden spiller lynhurtigt går venstre om og sender bolden i nettet på trods at en markant højdeforskel mellem de to spillere.

Claus Hansen er U19-landsholdstræner og talentansvarlig for herresiden i Dansk Håndbold Forbund, og han er taget til Dalby for at udbrede sin filosofi om håndboldtræning af unge mennesker.

- Der er blevet lavet en undersøgelse af, hvorfor børn dyrker idræt. 38 procent svarede, at det er for at blive bedre, og 25 procent svarede, at de gerne ville have det sjovt. Kun 2,5 procent svarede, at det var for at vinde stævner, så det er vigtigt, at man planlægger træningen efter, at det skal være sjovt, hvis man vil holde de unge mennesker i klubberne.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge tirsdag 10. oktober og i Sjællandske Næstved onsdag 11. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk