18. januar 2020
Siden mandag har fliserne ligget tæt stablet op langs facaden på Din Tøjmand ved Vinkældertorvet. Foto: Ib Elberg
gallery icon

Se billedserie

Siden mandag har fliserne ligget tæt stablet op langs facaden på Din Tøjmand ved Vinkældertorvet. Foto: Ib Elberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Faxe er fuldstændig smadret, siger Ib Elberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Faxe er fuldstændig smadret, siger Ib Elberg
Faxe - 20. juli 2019 kl. 08:20
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nedlæggelsen af fiberkabler i Faxe by sker i et så voldsomt tempo, at fliserne ikke kommer på plads inden for rimelig tid. Nu ændres proceduren hos Fibia.

- Hele Faxe By er gravet op af Fibia. Det her varer meget længere tid, end det plejer. Der er for mange forskellige firmaer, som er i gang i Faxe. Da kablerne blev gravet ned i Faxe Ladeplads, hvor jeg bor, skete det etapevis med cirka 200 meter ad gangen, før hullerne blev lukket til igen, men her omkring Vinkældertorvet er der gravet op fra Kalkbrudsvej og hele vejen rundt om byen er der gravet op, siger siger Faxe Erhvervsforenings formand Ib Elberg.

At dømme efter de billeder han tog foran sin egen forretning, Din Tøjmand, fredag eftermiddag, så må borger, turister og kunder gå på et smalt stykke fortov, og det er ikke muligt at gå henover fodgængerfeltet på grund af afspærringen fra hjørnet ved Kalkbrudsvej.

- Gravearbejdet startede mandag i denne uge, og så ligger fliserne derudaf. Og hvor lang tid, de får lov at blive liggende, det ved vi ikke noget om, siger Ib Elberg.

Avisen kontaktede fredag eftermiddag kommunikationskonsulent Rasmus Carlsen hos Fibias ejer, SEAS-NVE, der straks ringede til Ib Elberg og herefter vendte tilbage til avisen;

- Der vil komme en professionel brolægger på mandag og lægge fortovene igen omkring Vinkældertorvet og gøre området færdigt i løbet af ugen. Formentlig går det hurtigere end det. Vi bruger professionelle brolæggere til arbejdet, men der skal også være arbejde nok til dem, og derfor gik der i dette tilfælde en lille uge, fra vi tog fliserne op, til vi lægger dem på plads igen, siger han.

- Jeg forstår udmærket, at det er møgirriterende ikke at vide, hvornår arbejdet bliver færdigt, og vi vil efter dialog med Ib Elberg fremadrettet sørge for at informere handelstandsforeningerne om arbejdet, før det sker, siger Rasmus Carlsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk