13. august 2020
Direktør for Enemærke og Petersen Henrik Mielke. Foto: Kenn Thomsen
Direktør for Enemærke og Petersen Henrik Mielke. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggebranche trodser corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggebranche trodser corona
Ringsted - 16. marts 2020 kl. 09:43
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Byggebranchen står aldrig stille.

Sådan lyder det fra adm. direktør Henrik Mielke i Enemærke & Petersen, der både er Ringsteds og et af landets største byggefirmaer med 700 ansatte.

Direktøren har fulgt regeringens opfordring, lyttet til og forstået udmeldingen onsdag, men sammen med stort set alle private virksomheder også handlet efter devisen: Når det offentlige lukker, er det vores tur til at løfte os igennem krisen.

- Jeg tror, de fleste har tolket det som om, at det private skal holdes i gang så længe som muligt, siger Henrik Mielke.

Han har sendt 40-60 funktionærer fra hovedsædet i Ringsted på hjemmearbejde heriblandt samtlige medarbejdere med kroniske lidelser.

- Vi holder gang i vores byggepladser og dem, der kan arbejde hjemme, gør det. Der sidder stadig en receptionist, og så er der nogle funktioner, vi ikke kan lukke ned.

Det er dog ikke kun værktøj og maskiner, der bliver smurt på byggepladserne. Enemærke & Petersen har nemlig lavet særlige regler for dem, der stadig skal møde op på byggepladserne. Håndsprit og fysisk afstand er et af kardinalpunkterne.

Den positive udmelding deles af formand for Dansk Byggeri i Region Sjælland Jesper Toftebjerg Andersen, der også er medejer af entreprisefirmaet Hansen & Andersen i Næstved.

- Vi kører for fuld skrue ligesom resten af byggebranchen. Vi er dog udfordret på serviceområdet, for vi må ikke gå ind i lejligheder og lave vedligehold, siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk