22. marts 2019
Hvordan skal det perfekte kodeord dannes?
Hvordan skal det perfekte kodeord dannes?
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Zen og kunsten at lave et godt kodeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Zen og kunsten at lave et godt kodeord
Erhverv - 18. juni 2018 kl. 11:30
Af Joe Kniesek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er næppe nogen af os, der ikke er blevet bombaderet med mails fra institutioner, virksomheder, online-butikker med flere om, at beskyttelse af vores personlige data nu bliver taget alvorligt fra deres side. Alvoren bag det hele går under navnet GDPR eller i den uforkortede version General Data Protection Regulation, en databeskyttelseslov der er rullet ud i hele Europa.

Truslen om flere millioner kroner i bøder ved overtrædelse har fået enhver it-kyndig op af stolen, som tilpasser virksomhedernes systemer til at afspejle det nye regelsæt. Takket været den nye lov kan europæerne sove endnu bedre om natten, velvidende at deres data er i sikre hænder. Men er de nu også det?

Dataene er kun beskyttet så godt som kodeordet, man benytter til at gemme det hele bag. Der bruges kodeord til alt fra login til sociale medier, adgang til bankkonti, børnenes skolegang, hjemmesider, biblioteket og hundredevis af yderligere online-løsninger, man benytter sig af i dagligdagen. Derudover findes der også flere muligheder til at beskytte selveste kodeordet ved hjælp af nøglekort, to-vejs-bekræftelse ved hjælp af sms eller mail. Og for at holde styr på hele det digitale kodeordsmenageri, er der apps og onlineservices til at huske de mange kodeord, man benytter - sikret igennem endnu et kodeord.

Det er kodeordets styrke, der sørger for en effektfuld beskyttelse af vores data.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/320/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten