21. august 2019
Johnny Anekjær er direktør for den danske afdeling af Willbrandt Gummiteknik, der blandt andet producerer formstøbte blå køleslanger og armerede turboslanger til tog (tv.). Motor- og pumpeophæng, stålfjedredæmperne »Cavoflex« og store gummikompensator (bag den blå slange). Til højre i billedet ses gummipakninger med klæb, og bagerst i lokalet på væggen hænger der Gazelle-, ISO- og Achilles-certifikater. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Johnny Anekjær er direktør for den danske afdeling af Willbrandt Gummiteknik, der blandt andet producerer formstøbte blå køleslanger og armerede turboslanger til tog (tv.). Motor- og pumpeophæng, stålfjedredæmperne »Cavoflex« og store gummikompensator (bag den blå slange). Til højre i billedet ses gummipakninger med klæb, og bagerst i lokalet på væggen hænger der Gazelle-, ISO- og Achilles-certifikater. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Willbrandt fejrer 25 år på dansk grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Willbrandt fejrer 25 år på dansk grund
Erhverv - 07. marts 2019 kl. 14:05
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Væksten i Willbrandt Gummiteknik forvaltes med tysk præcision. Lokalerne er fyldt op, og der skal snart bygges på en 11.300 kvadratmeter stor grund.

Når man er blevet ansat hos Willbrandt Gummiteknik i Haslev, så er det typisk ikke en virksomhed, man forlader igen.

Her er kun fastansatte, og medarbejderne er meget glade for deres arbejde, som er en blanding af salg, indkøb, logistik og udvikling af unikke produkter i gummi og polyuretan til blandt andet tog, maskiner, vindmøller, krigsskibe og lufthavne.

Den tyskejede familievirksomhed blev grundlagt i 1892, og fredag den 15. marts 2019 er det 25 år siden, at den danske afdeling af Will­brandt Gummiteknik åbnede i Bjæverskov.

I dag ligger virksomheden i erhvervshuset Grobund i Haslev, men de 2000 kvadratmeter i Finlandsgade er i dag ved at være for trange til vækstvirksomheden, der fem gange er kåret til gazellevirksomhed.

Det seneste år har væksten været mere end 30 procent, men direktøren for den danske afdeling af Willbrandt Gummiteknik, Johnny Anekjær, har benene solidt plantet på jorden:

- Der er gode år og mindre gode år. Fx kan en varm vinter uden sne give os et stort indtægtstab, når vi ikke skal levere gummi- og purskrabere til sneplovene i lufthavnene. De udsving skal vi kunne klare, siger Johnny Anekjær, da vi møder ham inde i virvaret af gange, kontorer og fyldte lagre i Grobund, hvor der er i alt 15 ansatte.

En af dem, der klarer lager- og produktionsarbejdet, er Ali Strømsborg, der arbejdede i det konkurrerende firma Vibtex, som Willbrandt opkøbte i 2014.

- Jeg bor stadig i Kolding, men er her i Haslev fra mandag til torsdag. Det fungerer fint, og jeg er meget glad for mit job, siger han.

- Vi har hele tiden udvidet med de lokaler, der blev ledige. Nu har vi fem forskellige mindre lagre og et uden­dørs­lager, og det giver store udfordringer, når vi skal flytte rundt på tingene, der er stablet helt op til loftet, siger Johnny Anekjær.

Præcis af den årsag har Willbrandt Gummiteknik købt en 11.300 kvadratmeter stor grund i Grønlandsgade, hvortil der er tegnet en 1500 kvadratmeter stor modulopbygget bygning, som senere vil kunne udvides.

- Det bliver et helt andet byggeri, hvor vi får 8-10 meter til loftet i lagerhallerne, fortæller Johnny Anekjær, mens han viser de specielle produkter frem, der blandt andet er de ophæng og alle de køle- og turboslanger, som findes i motorrummet på et tog.

Det er nemlig store temperatursvingninger og bevægelser i togets motorrum, som Willbrandts produkter kan håndtere.

- Vi leverer også reservedele til vindmøller, maskiner og krigsskibe. Den her gummikompensator kan bevæge sig tre centimeter i alle retninger, og det betyder, at den kan optage svingningerne og udvidelserne, når skibet bevæger sig i søen. Vi har også nogle fjederstålophæng kaldet Cavoflex, der bruges til at fastgøre elektronik om bord, siger Johnny Anekjær og åbner døren til et lille marketingrum, hvor han på en af de bagerste hylder finder en lille, lys gummiklump frem:

- Gummimælken er lys, når den tappes af gummitræet, og sådan her ser naturgummiet ud, før vores fabrikker vulkaniserer det. Man bager gummiblandingen, der blandt andet er tilsat en form for svovl, i et værktøj i en ovn. Svovlet er med til at give gummiet den sorte farve, forklarer Johnny Anekjær.

Inde i kontorerne håndteres kunderne på hele det nordiske marked, og det er afgørende, at medarbejderne på kontoret har gode tyskkundskaber af hensyn til kommunikationen med moderselskabet og de tyske samarbejdspartnere.

Johnny Anekjær har selv den fordel, at han allerede før ansættelsen hos Willbrandt Gummiteknik i 10 år arbejdede med salg i Tyskland som selvstændig handelsagent, der formidlede danske og tyrkiske produkter inden for støbejern, tandhjul og pladebearbejdning.

Og siden var han leder af handelsafdelingen ved det danske generalkonsulat i München.

Der er jubilæumsrecep­tion hos Willbrandt Gummiteknik i Finlandsgade 29 fredag den 15. marts fra klokken 11 til 15.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten