11. december 2018
- Mine kunder får råd til en større bil med mere udstyr, fordi en anden har taget en god bid af værditabet på bilen, siger Martin B. Madsen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

- Mine kunder får råd til en større bil med mere udstyr, fordi en anden har taget en god bid af værditabet på bilen, siger Martin B. Madsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voksende marked for bedre brugte biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voksende marked for bedre brugte biler
Erhverv - 12. marts 2018 kl. 15:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ulrik Reimann
Et træskur på blot 16 kvadratmeter. Placeret på lejebasis hos en Suzuki/Skoda-forhandler i Kalundborg i 2007. Det var de meget ydmyge forhold, som Bilhuset MBM startede under, og selv om det gik pænt stærkt fremad med det samme, så er tempoet øget betydeligt siden da. Dog med en afbrydelse undervejs, hvor »leasing-finten« kørte på sit højeste.

Det er den meget korte udgave af historien for Bilhuset MBM ved Martin B. Madsen, som i dag står i spidsen for Bilhuset MBM Kalundborg og Bilhuset MBM Slagelse. Den i dag 40-årige maskinmester-uddannede brugtbilforhandler har skabt sin egen niche i branchen ved at gå efter håndplukkede biler både herhjemme og i udlandet, hvor der er bedre muligheder for at finde modeller, der er proppet med udstyr og lækkert læder.

- Kundernes købekraft er stærk, især i Kalundborg på grund af industrien, og der er mange, som er blevet trætte af mikro- og minibiler, som måske har mange sikkerhedsstjerner i deres klasse. Det hjælper dog ikke altid meget, hvis de rammer en bil fra en højere klasse, siger Martin B. Madsen.

Han mener også, at der i provinsen er en tendens til, at kunder ønsker så meget bil for pengene som muligt. Hvis en anden har taget en god bid af værditabet, kan man få en mere veludstyret bil eller gå en klasse op. Eller begge dele på samme tid.

- Et godt eksempel er den Passat stationcar her, som netop er solgt. En populær familiebil med 140.000 kilometer på tælleren, masser af udstyr og til en pris på cirka det halve af nyprisen i 2014, fortæller Martin B. Madsen, mens avisens udsendtes interesse fanges af en BMW M6.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/307/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten