19. januar 2019
Flankeret af vejleder Rikke Rasch og tarmmester Bjarne Jensen har Mia Øland Nielsen god grund til at smile. Hun er godt i gang med en uddannelse og kan se lyst på fremtiden.
gallery icon

Se billedserie

Flankeret af vejleder Rikke Rasch og tarmmester Bjarne Jensen har Mia Øland Nielsen god grund til at smile. Hun er godt i gang med en uddannelse og kan se lyst på fremtiden.
Foto: OA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilje og beslutsomhed vandt over ordblindhed og gav job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilje og beslutsomhed vandt over ordblindhed og gav job
Erhverv - 08. juni 2018 kl. 07:30
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har aldrig kunnet sidde stille. Jeg tror, jeg har for meget krudt i røven, opsummerer Mia Øland Nielsen sine år i folkeskolen.

arrow Læs også: HTX-hue på efter afslutning af HF

Den unge Ringsted-kvinde er desuden ordblind, og kombinationen af drilske bogstaver og ild i bagdelen betød, at skoleårene ikke var særlige fede for hende. Det var resultatet heller ikke.

- Jeg fik aldrig taget 9. klasse. Det er kun et år siden, jeg fik afsluttet niende på VUC, fortæller 22-årige Mia Øland Nielsen, der sidste sommer traf en beslutning.

- Jeg tog mig sammen og sagde til mig selv, at jeg ikke ville ende uden en uddannelse, siger hun.

Tingene skulle ændres. Og det blev de.

Et år på Ringsted Produktionsskole, optagelse på VUC og en god vejleder, der var »ligesom en ekstra mor«, åbnede pludselig døre for Mia Øland Nielsen.

På Danish Crown i Ringsted søgte de lærlinge i tarmrenserafdelingen. Sammen med sin vejleder aflagde Mia Øland Nielsen slagteriet et besøg. Ganske bramfrit spurgte hun afdelingens mester, om han ikke bare skulle have hendes kontaktoplysninger, så han kunne kalde hende på arbejde. De lavede en aftale, og telefonnummeret blev brugt. En uge efter hun havde afsluttet 9. klasse sidste sommer, blev hun ferieansat.

- På arbejde er jeg hele tiden i gang fysisk. Jeg skal ikke sidde stille. Det passer mig rigtig godt, fortæller Mia Øland Nielsen og tilføjer glad, at hun som en sidegevinst har tabt sig 15-16 kilo.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/319/

arrow Fest, farver og fremtid på VUC i Ringsted
20. juni 2018 kl. 14:51 Opdateret: kl. 14:51

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten