20. oktober 2019
Thomas Bagger fra Bagger Låse & Alarm har mange varer på hylderne. Løsningerne bliver mere og mere elektroniske, men stadigvæk er det en solid lås, der holder indbrudstyven ude. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Bagger fra Bagger Låse & Alarm har mange varer på hylderne. Løsningerne bliver mere og mere elektroniske, men stadigvæk er det en solid lås, der holder indbrudstyven ude. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi tænker mest i det sjove, når vi sikrer hjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi tænker mest i det sjove, når vi sikrer hjemmet
Erhverv - 15. november 2018 kl. 04:55
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når konsulenterne fra Bagger Låse & Alarm er ude hos en privatkunde oplever de meget ofte, at kunden er meget mere fokuseret på den elektroniske end den mekaniske del af den løsning, der i sidste ende skal sikre kundens bolig mod indbrud. Den mekaniske del er låsene på døre og vinduer og den elektroniske del er alt muligt elektronisk overvågning af hjemmet ofte styret af en app på smartphonen.

- Mange går virkelig meget op i alt det gadget prægede, mens de ikke synes, at det mekaniske er nær så sjovt. Men det burde faktisk være omvendt, da det jo er den kraftige lås på yderdøren, der hindrer tyven i et komme ind, påpeger Thomas Bagger, direktør i Bagger Låse & Alarm, der har afdelinger otte steder rundt omkring på Sjælland.

Han oplever, at folk sikrer sig mere og mere, fordi mange tror, at antallet af indbrud stiger, selv om realiteten er, at antallet falder. Men stadig er Danmark et land med rigtig mange indbrud i sammenligning med mange andre lande. I en periode har Danmark ligget i top med indbrud i EU.

Vinduerne og dørene er de svage punkter i ethvert hus, når vi tænker indbrud. I mange døre er det stykke metal, låsepalen går ind i, kun sikret med et par skruer, så et velrettet spark fra en indbrudstyv får døren til at springe op. En bedre og mere indbrudssikker løsning kan fås for omkring 500 kroner. Men det smarteste vil jo være, hvis tyven opgiver sit forehavende, inden han overhovedet går igang med at bryde ind i huset. Den slags er der tænkt på i de nyeste vindueslåse, hvor der er indsat reflekser, der lyser op, når der rettes lys imod dem.

- Reflekserne er meget tydelige at se, og tyvene ved udmærket, at når der er reflekser ved et vindue, er det sikret med en moderne vindueslås, og det gider tyven ikke bøvle med, så han går videre. På samme måde kan man skræmme tyvene væk, hvis man sætter et skilt udenfor, der oplyser, hvordan huset er sikret mod indbrud, forklarer Thomas Bagger.

Endnu har langt de fleste af os nøgler til låsene i vores huse og lejligheder, men ifølge Thomas Bagger er det et spørgsmål om år, før de er erstattet af de løsninger, erhvervslivet allerede bruger.

Ansigtsgenkelighed, nøglebrikker og koder er nogle af de nye metoder til at åbne låse, vi kommer til at se i fremtiden. Ansigtsgenkendelighed er en meget sikker løsning, da det er meget svært at manipulere med det, hvis et kamera i låsen har taget et billede af et ansigt i 3D-format.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten