15. oktober 2018
Vestas-aktien slutter fredag med et fald på 2,25 procent. Dermed fortsætter en frygtelig tid for aktionærerne, der har tabt mere end 20 procent.
Vestas-aktien slutter fredag med et fald på 2,25 procent. Dermed fortsætter en frygtelig tid for aktionærerne, der har tabt mere end 20 procent.
Foto: Free/Vestas
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestas taber 23,8 milliarder kroner i værdi på to dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestas taber 23,8 milliarder kroner i værdi på to dage

Efter en start i plus var Vestas-aktien igen på retur fredag. Aktionærerne har tabt en femtedel af værdien.

Erhverv - 10. november 2017 kl. 14:05
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag morgen steg Vestas-aktien en smule efter den kæberasler, aktien tog torsdag. Ved lukketid fredag endte det dog alligevel med et dyk ned ad for aktien.

Vestas har dermed mistet en femtedel af sin markedsværdi på 48 timer.

Torsdag faldt Vestas med 19 procent og mistede 22 milliarder kroner i markedsværdi.

Ved luk fredag endte det med et minus på 2,25 procent til kurs 417 kroner. Det var lidt bedre end ved middagstid, hvor aktien dykkede med 5,9 procent til kurs 401,4 kroner.

Dermed er Vestas' markedsværdi faldet med 23,8 milliarder kroner på to døgn til knapt 89,9 milliarder kroner.

Torsdagen og fredagens fald kommer oven på et regnskab for tredje kvartal, der bekræftede markedets værste frygt for prispres og prisfald i branchen for produktion af vindmøller.

- Vestas går ud og bekræfter, at der vil komme stigende konkurrence og lavere priser, hvilket vil give mindre indtjening i hele markedet.

- Det var det, som alle var bekymret for forud for regnskabet, og man får fornemmelsen af, at Vestas er presset, sagde Anne Sophie Riis, børsmægler hos investeringsbanken ABG Sundal Collier, torsdag aften til Ritzau Finans.

Oven på det urovækkende regnskab har aktieanalytikere verden over da også nedjusteret deres kursmål - deres bud på en fornuftig pris på en aktie - markant.

Hårdest har banken SEB været, der har sænket sit kursmål fra 705 kroner per aktie til 450. En barbering på 36 procent. Banken anbefaler samtidigt ikke længere et køb af aktien.

Den amerikanske storbank JP Morgan har sænket sit kursmål fra 700 til 510 kroner, og banker som Nordea, Handelsbanken og Société Générale har også haft saksen fremme.

Det har generelt været en hård november for Vestas' aktionærer. I starten af måneden barberede et republikansk skatteforslag små ti procent af kursen.

Forslaget kan nemlig føre til færre støttekroner til vindenergi i USA, der er verdens største marked for vindmøller. Siden årets top i maj er Vestas blevet 47,1 milliarder kroner mindre værd.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten