15. november 2018
Sjællandske konsulenter i banebrydende samarbejde med Arhus Universitet
Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Sjællandske konsulenter i banebrydende samarbejde med Arhus Universitet Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Universitet og sjællandske konsulenter blander blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universitet og sjællandske konsulenter blander blod


Denne artikel blev bragt i ErhvervsAvisen Sjælland torsdag den 25. oktober 2018
Artiklen bringes med tilladelse fra Sjællandske Medier.

Konsulenthuset Moestrup og Bakgaard Consulting i Holbæk har indledt et tæt samarbejde med Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet. Begge parter forventer at drage stor nytte af samarbejdet.

Fra Konsulenthuset Moe­strup og Bakgaard Consultings kontor er der et flot udsyn over havnen i Holbæk. Og med firmaets nye samarbejde med Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet håber Moestrup og Bakgaard på både udsyn og indsigt, der kan gavne deres mange kunder i både det private og offentlige sjællandske erhvervsliv.
- Vi glæder os meget til at trække på centrets forskning, når vi udvikler kurser. Med samarbejdet får vi mulighed for at arbejde med international forskning fra allerøverste hylde inden for offentlig ledelse. Det vil helt sikkert få en positiv effekt på de ledere og virksomheder, som vi arbejder med, siger Lene Bakgaard.
Hendes makker Anders Moestrup er helt enig.
- Vi kan bruge forskningen fra Aarhus Universitet i vores arbejde med udvikling af lederrollen. Det er en stor hjælp for os, at vi kan prøve vore ideer af på forskerne. Samtidig er det meget motiverende, at vore oplevelser med kommunerne og andre virksomheder giver en erfaring, som universitetet kan bruge i deres forskning, fortæller han.

Folkemødet

De første spæde skridt til samarbejdet blev taget i sommer på Folkemødet på Bornholm. Her mødte konsulenterne fra Holbæk lederen af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, professor Lotte Bøgh Andersen. Sidstnævnte holdt et indlæg om ledelse - et emne, der interesserer Lene Bakgaard og Anders Moestrup, så de sad med som tilhørere under foredraget.
- Vi kom i snak med hende, og det blev så god en samtale, at vi nogle uger senere tog til Aarhus og talte videre med Lotte Bøgh Andersen. Og derfra har det udviklet sig så hurtigt, at vi nu har et formelt samarbejde, som, vi mener, er givende og relevant for både os og forskerne på Aarhus Universitet, fortæller Lene Bakgaard.
Centret i Aarhus har ikke andre samarbejdspartnere i den sjællandske del af provinsen, så Lotte Bøgh Andersen glæder sig over, at hun og hendes forskerkolleger med Anders Moestrup og Lene Bakgaard har fået sjællandske forbindelser uden for København.
- Vi har partnere både i Jylland og i hovedstadsområdet. Men vi vil gerne have kontakt med hele landet, og her passer samarbejdet med Moestrup og Bakgaard fint ind, siger Lotte Bøgh Andersen.

Ikke konkurrenter

Begge parter understreger, at samarbejdet er til stor gavn for begge parter. Konsulenterne får adgang til den nyeste forskning, og det kommer dem og deres kunder til gavn. Men der er ifølge Lotte Bøgh Andersen også åbenlyse fordele for forskningscentret på Aarhus Universitet. Hun forklarer, at hun og hendes kolleger kan drage nytte af nogle af Moestrup og Bakgaards forløb i forskningen.
- Der er tale om systematisk udveksling af erfaringer, så Anders Moestrup og Lene Bakgaard kan trække på den nyeste viden fra vores forskning, og samtidig kan vi gennem deres arbejde få ny viden om, hvad der sker ude i kommunerne og virksomhederne. Vort hovedfokus er de offentlige virksomheder. Men vi kan sagtens bruge viden fra den private sektor i vores forskning, påpeger Lotte Bøgh Andersen.
- Og vi kan sagtens bruge forskernes viden i arbejdet med vore private kunder, supplerer Anders Moestrup.
Lene Bakgaard mener, det er meget nyttigt i hendes arbejde, at hun kan bruge den nyeste viden fra forskningen ude i de sjællandske virksomheder.
- Vi kan trække den nyeste teori ind i praksis. Det, synes jeg, er fantastisk for begge parter.

Sætte hold og retning

Noget af det, konsulenterne Moestrup og Bakgaard beskæftiger sig meget med er at hjælpe lederne ude i virksomhederne med at sætte det rigtige hold og ikke mindst sætte retningen, så lederen og de ansatte udvikler sig og med tiden bliver bedre sammen.
- Vi bliver ofte inddraget, når et team ikke spiller sammen. Men det kan også handle om, at en virksomhed ønsker vores hjælp til at indfri nogle ambitioner om at blive større, fortæller Anders Moestrup.
Lene Bakgaard supplerer med, at det også kan handle om at sikre ledelsen et godt omdømme.
- Det kan være vanskeligt at skaffe arbejdskraft i denne tid, og folk lægger vægt på god ledelse, når de søger job, pointerer hun.
Gennem forskning og uddannelse af fremtidens offentlige ledere vil forskerne forbedre den offentlig sektor til gavn for borgerne og samfundet. Sådan står der blandt andet på hjemmesiden for Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Med samarbejdet med Anders Moestrup og Lene Bakgaard har centret også rakt sine arme ud mod den private sektor og dens ledere.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten