3. august 2020
Det lave udbud af huse på landsplan dækker over regionale boligmarkeder. I fire af landets fem regioner har udbuddet ikke været lavere de seneste ti år. (Arkivfoto)
Det lave udbud af huse på landsplan dækker over regionale boligmarkeder. I fire af landets fem regioner har udbuddet ikke været lavere de seneste ti år. (Arkivfoto)
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udbud af villaer og rækkehuse er det laveste i ti år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbud af villaer og rækkehuse er det laveste i ti år

Der er godt gang i salg af villaer og rækkehuse. Det kommer næppe til at fortsætte.

Erhverv - 02. juli 2020 kl. 06:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den seneste måned er udbuddet af villaer og rækkehuse på det danske boligmarked faldet med 2,6 procent.

Det viser tal fra Boligsiden. Faldet betyder, at udbuddet er det laveste i de ti år, som Boligsiden har lavet statistik på tallene.

I juni kom knap 6700 huse til salg. Det er tæt på det normale niveau, og samtidig har der de seneste måneder været gang i salgene, og derfor er der tyndet ud i antallet af boliger at vælge imellem for køberne.

- Når der kommer så mange nye huse til salg, og udbuddet fortsat falder, er det, fordi salget går rigtig godt. De seneste to måneder har vist overraskende flotte salgstal, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Sælgerne har forstået, at køberne er der, så de sætter nu til salg i stor stil. De kan bare ikke gøre det i samme tempo, som køberne hiver varerne ned fra hylderne, siger hun i en pressemeddelelse.

Hos Nordea ser boligøkonom Lise Nytoft Bergmann særligt udviklingen som et udtryk for, at potentielle boligsælgere holder igen.

- Der er sælgere, som er bange for at sætte boligen til salg, fordi de frygter, at det bliver en hyldevare.

- Samtidig tror jeg, at der er sælgere, som lige holder vejret af frygt for, at der kan komme en anden bølge af coronavirus, som kan få en længerevarende effekt på boligmarkedet, siger hun.

Lise Nytoft Bergmann kalder det dog samlet overraskende, at boligmarkedet indtil videre ikke er ramt hårdt af coronaudbruddet.

- Det kan måske hænge sammen med, at mange af de mennesker, som ikke er i risikozonen for at miste jobbet, har haft god tid til at se på deres boligsituation under nedlukningen og derfor har valgt at rykke videre nu, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun peger derudover på, at det er en relativt lille del af boligkøberne, der arbejder i de brancher, som har været mest udsat under coronaudbruddet - herunder hotel og restauration.

Hos Nykredit er boligøkonom Mira Lie Nielsen også overrasket over, at boligsalget er vendt så stærkt tilbage oven på corona.

Men de kommende måneder bliver knap så optimistiske, vurderer hun. Det skyldes blandt andet, at de økonomiske hjælpepakker, som holder hånden under arbejdsløsheden, stopper.

- Vi vil fortsat se et højt salg, men det vil dykke fra det meget høje niveau, vi har set de seneste måneder. Det skyldes verden omkring os, men også udløbet af hjælpepakkerne, som vil presse mange danskeres økonomi, siger Mira Lie Nielsen.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Radikale og SF vil hæve undervisningspligten fra 10 til 12 år. Er det en god idé?