5. juni 2020
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) må igen notere sig, at antallet af ledige stiger betydeligt under coronakrisen.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) må igen notere sig, at antallet af ledige stiger betydeligt under coronakrisen.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tusinder melder sig fortsat ledige under coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusinder melder sig fortsat ledige under coronakrisen

Nedlukningen af økonomien får mange flere end normalt til at melde sig ledige. Alene mandag flere tusinde.

Opdateret 07. april 2020 kl. 10:02
Erhverv - 07. april 2020 kl. 10:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af danskere, der hver dag melder sig ledige, er fortsat langt højere, end før coronakrisen lukkede store dele af samfundet og økonomien ned.

De seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 2641 personer meldte sig ledige mandag. Mens det er et pænt fald fra mandagen før, hvor 4526 meldte sig ledige, er det fortsat omkring dobbelt så meget, som tilsvarende mandage i perioden 2015-2019.

- Vi ser desværre fortsat, at flere melder sig ledige end normalt. Tallet er lavere end mandag i sidste uge, men der er ingen tvivl om, at det at miste sit arbejde altid rammer hårdt. Og den her krise kommer desværre til at påvirke arbejdsmarkedet længe ud i fremtiden.

- Det er vi i regeringen meget bevidste om. Derfor gør vi også alt, hvad vi kan, for at sikre at så mange som muligt kan beholde deres job, skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en kommentar til tallene.

Med mandagens tal er der siden krisen for alvor satte ind 9. marts kommet 44.309 nye ledige, hvis man måler på antallet af tilmeldte ledige fratrukket frameldte ledige.

Ifølge ministeriet var der ved udgangen af mandag 176.007 ledige. Ved udgangen af februar var den ikke sæsonkorrigerede bruttoledighed - det bedst sammenlignelige ledighedstal - på omkring 115.000 ledige.

Tallene kan hurtigt blive endnu værre. Ikke bare kan der komme en pukkel omkring 1. maj, når afskedigede med en måneds opsigelse begynder at melde sig. Nedlukningen af økonomien blev mandag forlænget med flere uger.

- Der bliver fortsat afskediget i stort omfang, og der ligger desværre en stor stak fyringsvarsler og venter på at blive registreret.

- Den forlængede nedlukning betyder desværre også, at vi må forberede os på, at fyringsbølgen bliver langstrakt og vil fortsætte hen over sommeren. Det er naturligvis bekymrende, da det øger risikoen for, at dansk økonomi bliver fanget i en negativ økonomisk spiral, skriver cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer om mandagens tal.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?