21. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods dom: Regeringen vil fortsat privatisere TV2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods dom: Regeringen vil fortsat privatisere TV2

VLAK-regeringen ønsker fortsat at privatisere TV2, selv om dom om statsstøtte komplicerer processen.

Erhverv - 09. november 2017 kl. 13:01
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter adskillige års tovtrækkeri ved EU-Domstolen, er der torsdag faldet en endelig afgørelse om TV2 og mulig ulovlig statsstøtte. Og dommen faldt ikke ud til TV2's fordel.

Det kan få økonomiske konsekvenser for tv-stationen og gøre det vanskeligere at privatisere TV2.

arrow Læs også: Professor: EU-dom kunne ikke have været værre for TV2

Kulturminister Mette Bock (LA) fastholder dog VLAK-regeringens ambition om en privatisering.

- Kulturministeriet vil i den kommende tid sammen med blandt andre Kammeradvokaten se nærmere på dommen og dens konsekvenser. Det er stadig regeringens ambition at privatisere TV2, siger Mette Bock i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Hun tilføjer:

- Ministeriet og dets juridiske rådgivere har i forbindelse med forberedelserne af et regeringsudspil vedrørende privatisering af TV2 hele vejen igennem været i en konstruktiv dialog med EU-Kommissionen om mulige løsninger, såfremt TV2 bliver idømt ulovlighedsrenter.

- Det er afgørende for at kunne igangsætte en privatisering, at potentielle købere vil kunne betrygges i forhold til eventuelle ulovlighedsrenter, siger Mette Bock.

Sagen fortsætter nu i Østre Landsret, som skal afgøre, om TV2 skal betale de såkaldte ulovlighedsrenter. Det er renter af det beløb, som TV2 har fået i ulovlig statsstøtte.

Dermed er der forsat stor usikkerhed om, hvad dommen vil betyde for TV2.

Det kan ende med, at TV2 slet ikke skal betale noget. Hvis Østre Landsret omvendt kommer frem til, at TV2 skal betale renterne, så er det uvist, hvor stort beløbet bliver.

Afgørelsen fra Østre Landsret kan desuden appelleres. Dermed kan sagen trække ud i flere år endnu.

VLAK-regeringens holdning er dog klar: Staten skal ikke både eje DR og TV2. Derfor skal den ene station - TV2 - privatiseres. Det vil i bedste fald også kunne give TV2 en kapitalindsprøjtning, håber regeringen.

Kulturministeriet vil derfor tale med EU-Kommissionen om, hvorvidt man kan "indhegne" retssagen, så et salg af TV2 kan fortsætte. Det vil sige, at en kommende køber ikke skal betale en eventuel regning for ulovlighedsrenterne.

Kulturminister Mette Bock vil over for TV2 ikke gå ind i, om indhegningen i sidste ende kan betyde, at de danske skatteydere må træde til for at betale for ulovlighedsrenterne.

Socialdemokratiets Mogens Jensen, der både er medie- og kulturordfører, mener omvendt, at dommen bør dæmpe regeringens iver efter at privatisere TV2.

- Først og fremmest må man tage dommen til efterretning. Det er for tidligt at sige noget om de konkrete konsekvenser for TV2. Men det er klart, at dommen giver dystre økonomiske udsigter for kanalen, siger Mogens Jensen.

- Samtidig må den her dom betyde, at planerne om et salg af TV2 ser meget, meget svært ud. TV2 er danskernes foretrukne tv-kanal. Derfor skal vi se fremad og fokusere på, hvordan vi kan sikre, at TV2 kan blive ved med at lave tv til danskerne.

arrow TV2 taber i EU-Domstolen: Reklameindtægter var statsstøtte
09. november 2017 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:06
arrow Tv-udbyder: TV2 ødelægger vores forretning
09. november 2017 kl. 08:01 Opdateret: kl. 08:02

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten