9. august 2020
Prisen for nybyggeriet i Slagelse - værksted og to materiel- og mandskabstårne - er anslået til omkring 92 millioner kroner. Foto: Lasse Galsgaard-Olsen
gallery icon

Se billedserie

Prisen for nybyggeriet i Slagelse - værksted og to materiel- og mandskabstårne - er anslået til omkring 92 millioner kroner. Foto: Lasse Galsgaard-Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topmoderne værksted indviet på kasernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topmoderne værksted indviet på kasernen
Erhverv - 12. september 2019 kl. 06:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Kim Brandt

Den store tegnebog har været fremme i forbindelse med »det måske største byggeanlægsprojekt i Hærens historie«, hvor første fase netop er afsluttet på Gardehusarkasernen i Slagelse. I alt skal der investeres 1,5 milliarder kroner til modernisering af Hærens materiel- og mandskabsfaciliteter, og kasernen i Slagelse har netop færdiggjort et topmoderne værksted samt to materiel- og mandskabstårne.

Det nye værksted skal tage sig af vedligeholdelse og reparationer af alle typer køretøjer - lige fra de mindste jeeps til de allerstørste kampvogne, men også de helt nye Piranha 5-modeller, der blev indkøbt tidligere i år. De 14 standpladser er indrettet med stor fokus på arbejdsmiljøet - herunder lys, akustik, varme, ventilation og plads til at arbejde omkring køretøjerne. Værkstedet er bygget sammen med et mandskabstårn med ekstra depotplads, ligesom der er tilføjet et mandskabstårn til en eksisterende garage.

Og de kommende brugere er i den grad klar til at overtage de nye faciliteter.

- Når vi nu tager hærens mest moderne værkstedsfacilitet i brug, så er det ikke kun de dygtige medarbejdere i reparationsdelingen, som har grund til at være glade, siger regimentschef ved Gardehusarregimentet, oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen ved indvielsen og fortsætter:

- Reparationsdelingens flytning til disse fantastiske nye omgivelser er samtidig startskuddet til den masterplan-rokade af øvrige enheder og brugere, som på sigt vil give bedre plads og bedre faciliteter til alle, som har deres daglige virke og tjeneste hernede bag voldene.

Udover de allerede nævnte nye bygninger vil der de kommende år blive opført en ny vagtbygning og et såkaldt »perimeterhegn«, samt en ny standardgarage med mandskabstårn på Gardehusarkasernen.

Byggerierne i projektet består af såkaldte »standardiserede« løsninger, som giver flere fordele: Dels holdes de økonomiske omkostninger nede, og det gør det lettere at flytte rundt på Hærens enheder, hvis der bliver behov for det.

De fleste bygninger, der bygges, er enten en materiel- og mandskabsfacilitet, en garage eller en sammenbygning af de to. Bygningerne bygges, så de passer til et kompagni. Det vil sige, at en materiel- og mandskabsfacilitet laves til 175 personer og en garage laves med 14 standpladser.

Projektet foregår i faser og omfatter nybyggeri og renovering på følgende kaserner - udover Gardehusarkasernen i Slagelse: Oksbøl, Holstebro, Høvelte, Skive, Fredericia, Aalborg og Bornholm. Projektet begyndte i 2014 og de første tre faser forventes afsluttet i 2023.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?