

Se billedserie
Når du tager en dagligvare fra Orkla-koncernen ned fra hylden i supermarkedet, er der en stor chance for, at den har været en tur omkring et af de to lagerhoteller, som Frode Laursen A/S har i Jyderup.
Langt over halvdelen af varerne på de to lagerhoteller, der samlet rummer 118.000 kvadratmeter, er fødevarer. De kommer fra forskellige producenter, og en af de store »bidragydere« er Orkla-koncernen.
Det er ikke mindst fødevarer, der sælges under mærkevarenavne som Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Bähncke, K-Salat og Pastella, som har plads på lagerhotellet i Industriparken i Jyderup.
I foråret er der for eksempel travlt med sennep, ketchup og lignende, der skal ud til pølsevogne og kiosker med mere. Men da avisen er på besøg, er der travlt med Beauvais-rødkål, der ankommer i glas og bøtter i store mængder, for den skal være klar til at sende ud i butikkerne til både mortensaften og julen.
Rødkålen blev frem til februar 2016 produceret på Orkla Foods' fabrik i Svinninge (tidligere Beauvais), og fabrikken lukkede helt i sommeren 2016 med Den Gamle Fabrik-marmelade som sidste produkt.
Produkterne kan opbevares på lageret fra én dag til omkring tre måneder. Det afhænger af behovet ude hos Orklas kunder. Alt styres ved hjælp af scanning, så man altid sikrer, at varerne sendes af sted i den rigtige rækkefølge i forhold til holdbarhedsdatoerne.
De fleste af varerne sendes til grossisternes centrallagre hos for ekemsepel Coop, Dansk Supermarked, Dagrofa og Reitan (Rema 1000). Men nogle af varerne sendes direkte til butikkerne.
Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/294/
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her