19. november 2017
Et kig ud over bare en del af lagerhotellet på 51.000 kvadratmeter i Industriparken i Jyderup giver en fornemmelse af, hvor mange varer der bliver opbevaret på stedet. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Et kig ud over bare en del af lagerhotellet på 51.000 kvadratmeter i Industriparken i Jyderup giver en fornemmelse af, hvor mange varer der bliver opbevaret på stedet. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tonsvis af madvarer har hotel-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tonsvis af madvarer har hotel-plads
Opdateret 30. oktober 2017 kl. 12:15
Erhverv - 30. oktober 2017 kl. 11:00
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når du tager en dagligvare fra Orkla-koncernen ned fra hylden i supermarkedet, er der en stor chance for, at den har været en tur omkring et af de to lagerhoteller, som Frode Laur­sen A/S har i Jyderup.

arrow Læs også: 160 medarbejdere styrer rødkål og agurker på lagerhotel

Langt over halvdelen af varerne på de to lagerhoteller, der samlet rummer 118.000 kvadratmeter, er fødevarer. De kommer fra forskellige producenter, og en af de store »bidragydere« er Orkla-koncernen.

Det er ikke mindst fødevarer, der sælges under mærke­vare­navne som Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyng­øre, Bähncke, K-Salat og Pastella, som har plads på lagerhotellet i Industriparken i Jyderup.

I foråret er der for eksempel travlt med sennep, ketchup og lignende, der skal ud til pølsevogne og kiosker med mere. Men da avisen er på besøg, er der travlt med Beauvais-rødkål, der ankommer i glas og bøtter i store mængder, for den skal være klar til at sende ud i butikkerne til både mortensaften og julen.

Rødkålen blev frem til februar 2016 produceret på Orkla Foods' fabrik i Svinninge (tidligere Beauvais), og fabrikken lukkede helt i sommeren 2016 med Den Gamle Fabrik-marmelade som sidste produkt.

Produkterne kan opbevares på lageret fra én dag til omkring tre måneder. Det afhænger af behovet ude hos Orklas kunder. Alt styres ved hjælp af scanning, så man altid sikrer, at varerne sendes af sted i den rigtige rækkefølge i forhold til holdbarhedsdatoerne.

De fleste af varerne sendes til grossisternes centrallagre hos for ekemsepel Coop, Dansk Supermarked, Dagrofa og Reitan (Rema 1000). Men nogle af varerne sendes direkte til butikkerne.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/294/