23. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tobaksvirksomheden STG sælger flere håndrullede cigarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tobaksvirksomheden STG sælger flere håndrullede cigarer

Det et gået frem for STG, der sælger tobak i mange former. Frankrig har dog slået skår i glæden.

Opdateret 08. november 2018 kl. 09:16
Erhverv - 08. november 2018 kl. 09:14
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Scandinavian Tobacco Group, STG, kom ud af tredje kvartal med en omsætning på 1,9 milliarder kroner, hvilket er et godt stykke over salget i den tilsvarende periode året før på 1,7 milliarder kroner.

Det fremgår af selskabets regnskab ifølge Ritzau Finans.

- Vi leverer et resultat i tråd med vores forventninger. Håndrullede cigarer-kategorien oplever fortsat stærk vækst, og det er selvfølgelig især tilfredsstillende, at Thompson Cigars hurtigere end planlagt bidrager positivt til kategoriens resultat, skriver Niels Frederiksen, administrerende direktør i Scandinavian Tobacco.

Kategorien med håndrullede cigarer fortsatte med organisk vækst i nettoomsætningen, og det er da også primært opkøbet af Thompson Cigars, der luner her.

Den organiske vækst gik omvendt tilbage i kategorien maskinfremstillede cigarer, og udviklingen her var især drevet af et mindre salg til franskmændene.

- I Frankrig er markedet fortsat påvirket af afgiftsstigningen, der trådte i kraft i marts 2018. Som reaktion på prisstigningerne har forbrugerne valgt at købe billigere produkter.

- Faldet i markedsvolumen skønnes at være uændret i forhold til tidligere kvartaler. De markedssegmenter, hvor STG står stærkest, er forholdsmæssigt mere påvirket, skriver STG i regnskabet.

Finskåren tobak havde en negativ organisk vækst på 1,3 procent, og her trak et mindre salg i både Norge og USA ned i volumen.

- Der er fortsat udsving i leverancerne til Norge, og niveauet var lavere i tredje kvartal 2018 end i samme periode sidste år. STG vinder dog markedsandele i et samlet marked, der fortsat er faldende, påpeges det i regnskabet.

STG fastholder forventningerne til hele året om en flad til svag positiv organisk omsætningsvækst og en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger - EBITDA - på mindst tre procent.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten