18. juni 2019
I værkstedet i Karrebæksminde øver 17-årige Tilde Hansen sig i timevis hver uge på at lave smykker. Hun arbejder i sølv, kobber og messing, for det er til at betale. Guld venter hun med, til hun bliver dygtigere. Fotos: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

I værkstedet i Karrebæksminde øver 17-årige Tilde Hansen sig i timevis hver uge på at lave smykker. Hun arbejder i sølv, kobber og messing, for det er til at betale. Guld venter hun med, til hun bliver dygtigere. Fotos: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tildes gyldne drøm er guld værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tildes gyldne drøm er guld værd
Erhverv - 31. januar 2019 kl. 05:58
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I værkstedet står en polermaskine, et arbejdsbord, masser af materialer og et hav af forskelligt værktøj.

arrow Læs også: Guldsmeden der fik sølv

Det er de færreste 17-årige, der har sådan et værksted, og Tilde Hansen er da også mere end begejstret for at have sit eget rum at øve sig i bagerst i forældrenes garage.

Hun drømmer nemlig om at blive guldsmed, og værkstedet er hendes helt private øvelokale, hvor hun i timevis former, filer og smelter messing, kobber og sølv til forskellige smykker.

- Jeg er ellers mest til guld, fortæller Tilde Hansen, som dog også må erkende, at så længe hun lærer, er guld lige dyrt nok.

Hun har efterhånden en hel lille kollektion, og hun har også solgt de første smykker. Frøken Jernskæg kalder hun sig, som da hun kort før jul stod på Axeltorv i Næstved for at sælge sine designede smykker.

Det er ikke så let at blive guldsmed, har hun erfaret. Det kræver en læreplads, og før hun får det, skal hun øve sig en masse og også gerne have bestået håndværkeruddannelsens grundforløb.

Det er i hvert fald det råd, hun har fået fra Next i København, hvor de uddanner guldsmede. Mellem 20 og 25 år er de fleste, når de kommer i lære.

Hun har to vintre gået på ungdomsskolens smykkekurser, ligesom hun har været på sommerkursus hos en guldsmed.

Hun viser et lille kors frem med fine detaljer. Det er udført af rør i forskellige størrelser, som er skåret i små ringe, der efterfølgende er loddet sammen.

- Jeg havde idéen i hovedet, men kunne først lave den, da jeg opdagede materialet på en hjemmeside.

Et diadem har hun også lavet til sig selv, og til jul gav hun sin far en klips til brystlommen og en slipsenål med et lyn på, mens hendes mor fik en ring med perler i, svogeren et par særlige manchetknapper og hendes to søstre hver en ring med lidt specielle sten i.

Tilde Hansen har indtil videre investeret 40.000 kroner i sin drøm, og dertil kommer hvad hun har fået i gaver af familien.

Til gengæld har hun omsat for de første 16.000 kroner i smykker.

arrow Frk. Jernskæg åbner egen lille forretning
11. april 2019 kl. 09:51 Opdateret: kl. 08:54

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten