23. juni 2021
Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, er blevet testet positiv for coronavirus. Det betyder, at forhandlinger i Forligsinstitutionen foregår virtuelt. Grete Christensen har det fint og deltager derfor i forhandlingerne, oplyser Dansk Sygeplejeråd. (Arkivfoto)
Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, er blevet testet positiv for coronavirus. Det betyder, at forhandlinger i Forligsinstitutionen foregår virtuelt. Grete Christensen har det fint og deltager derfor i forhandlingerne, oplyser Dansk Sygeplejeråd. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerskernes formand er coronaramt inden forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerskernes formand er coronaramt inden forhandlinger

Forhandlinger i Forligsinstitutionen foregår virtuelt, da sygeplejerskernes formand er testet coronapositiv.

Opdateret 17. maj 2021 kl. 11:06
Erhverv - 17. maj 2021 kl. 11:04
Af Ritzau

Mandag gik forhandlingerne om sygeplejerskernes lønvilkår ind i en afgørende fase, inden en strejke potentielt kan bryde ud natten til fredag.

I forrige og sidste uge var der forhandlinger mellem Dansk Sygeplejeråd på den ene side og Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) på den anden side, uden at en aftale kom på plads.

Forhandlingerne blev genoptaget mandag klokken 11 i regi af Forligsinstitutionen, som er den institution, der mægler i konflikter på arbejdsmarkedet.

Forhandlingerne mandag foregik ikke helt som planlagt. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, er blevet testet positiv for coronavirus.

Grete Christensen har det trods den positive test fint og deltog derfor i forhandlingerne, der i stedet foregår virtuelt, oplyser Dansk Sygeplejeråd.

I en pressemeddelelse oplyser Dansk Sygeplejeråd, at parterne mødes igen tirsdag klokken 13.

Sygeplejerskerne har varslet strejke, efter at de i marts stemte nej til en ny overenskomst, fordi de ikke var tilfredse med en lønstigning på fem procent over tre år.

Sygeplejerskerne mener, at deres løn er sakket bagud på grund af Tjenestemandsreformen fra 1969, der den dag i dag skyld i et lønefterslæb for nogle grupper.

Tjenestemandsreformen placerer faggrupper i det offentlige på 40 forskellige løntrin.

Hvis ikke det lykkes at lande en aftale i løbet af denne uge, kan en strejke bryde ud natten til fredag.

Der er dog en mulighed for, at strejken kan blive udsat, hvis forligsmand Lise-Lotte Nilas vurderer, at der er en idé i at forhandle videre. Strejken kan udsættes to gange af to uger.

Hvis det ender med en strejke, vil det ramme over hele landet. 5300 af medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd er udvalgt til at strejke.

Fagforbundet har i alt i underkanten af 80.000 medlemmer.

arrow Læs også: Sygeplejerskekonflikt kan koste operationsaflysninger fredag
arrow OVERBLIK: Her kan sygeplejerskers strejke ramme
17. maj 2021 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:08

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?