21. maj 2019
Den rislende lyd af vandet i Halleby Å har en dejlig, afslappende effekt. I foråret eller sommeren 2019 skal den gamle vandmølle have sit nye møllehjul monteret. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den rislende lyd af vandet i Halleby Å har en dejlig, afslappende effekt. I foråret eller sommeren 2019 skal den gamle vandmølle have sit nye møllehjul monteret. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strids Mølle som nyt traktørsted med meget mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strids Mølle som nyt traktørsted med meget mere
Erhverv - 25. oktober 2018 kl. 05:52
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svebølle: I det imponerende smukke landskab langs Halleby Å og afløbet fra Skarresø finder man Strids Mølle, der lørdag den 17. november genopstår som mølleri, bageri og traktørsted. Det er Iben og Anders Møller, Kattrup Gods, der er godt i gang med at gennemføre en vision for den gamle vandmølle, der blev grundlagt af Valdemar Atterdag tilbage i 1300-tallet, og der er stor aktivitet på byggepladsen.

- I første omgang handler det om at få kernen til at fungere - først mølleri, bageri og traktørsted, og vi har travlt, men skal nok nå det. Det kan godt være, at der mangler en klat maling, når vi åbner, men nu er datoen sat, fastslår Anders Møller.

Møllehjul laves i vinter
Renoveringsprojektet kører i etaper, og i vinter skal møllehjulet laves på værksted, og så skal det monteres på Strids Mølle i foråret eller i sommeren næste år.

Strids Mølle har netop fået nogle store »pakker« leveret; møllekværn og si. Kværnen vejer et ton og er ligesom sien lavet i Østrig.

Iben og Anders Møller har fundet bageren til Strids Mølle, polske Sebastian Kotowski, som har lært sit fag helt fra bunden, holder sig til de gamle dyder og kommer fra et job på en gårdbutik i Tyskland.

Bageriet i Strids Mølle indrettes åbent med udsigt til hele produktionen, og der er også frit kig gennem en glasvæg ind til møllekværnene.

Gårdbutik og gårdhave
Ved siden af bageriet kommer der en gårdbutik med produkter fra Kattrup Gods og andre lokale producenter, og i det tilstødende lokale ud mod vejen indrettes siddepladserne til traktørstedet, og det er også meningen at indrette en gårdhave med miljø og siddepladser. Iben og Anders Møller har netop fået en aftale med en slagter, der skal forarbejde kronvildt fra godsets jorder til produkter til gårdbutikken. Der er også bestilt tallerkener og kopper til Strids Mølle hos en lokal keramiker, fortæller Iben Møller.

Oven på mølleriet, bageriet og traktørstedet er der et stort loft, som indrettes til arrangementer - fra fødselsdage til firmaarrangementer.

Stor lokal opbakning
- Det, vi er i gang med at skabe, er et sted med kultur og natur i højsædet. Og smag og oplevelser, hvor sanserne kommer i brug, siger Iben Møller og nævner flere projekter på den lidt længere bane: Trætopshytter, bed & breakfast, have med urter, naturlegeplads, nye skovstier med træskulpturer og guidede ture, hvor man for eksempel kan se markerne med det korn, der bliver til mel, hvor kim- og skaldelene bevares, og senere til brød i Strids Mølles bageri.

- Der er enkelhed og tydelig sporbarhed, siger Iben Møller, der ligesom sin mand glæder sig over en stor lokal opbakning til projektet med Strids Mølle.

- Der er mange, som kommer forbi og kigger ind og glæder sig over, hvad der sker med Strids Mølle. Vi glæder os til at få sat den tydeligt på Sjællandskortet som et populært besøgssted, siger Anders Møller og nævner, at cykelruten Istidsruten etableres, så den kommer lige forbi Strids Mølle.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten