16. november 2018
Der kommer til at stå 83 kæmpetanke i hallen her, når Globus Wine er færdigbygget. De kan tilsammen rumme 2,1 million liter vin, fortæller administrerende direktør Jens Voldmester og grundlægger og kommerciel direktør Henning Andersen.
gallery icon

Se billedserie

Der kommer til at stå 83 kæmpetanke i hallen her, når Globus Wine er færdigbygget. De kan tilsammen rumme 2,1 million liter vin, fortæller administrerende direktør Jens Voldmester og grundlægger og kommerciel direktør Henning Andersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort vintapperi bygger i Transportcenteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort vintapperi bygger i Transportcenteret
Erhverv - 18. oktober 2018 kl. 05:22
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheden Globus Wine får næsten fordoblet deres areal og tredoblet deres kapacitet, når det nye hovedsæde hen over efteråret og vinteren bliver færdigt i Skandinavisk Transportcenter i Køge.

Virksomheden, der importerer, tapper og distribuerer vin, bygger et kæmpe tappeanlæg med tilhørende kontorer og laboratorium på 11.000 kvadratmeter. Det er næsten dobbelt så meget, som Globus Wine råder over i Greve og Brøndby i dag. Samtidig øges kapaciteten.

- Vi er ved at vokse ud af Brøndby, fordi vi er vækstet og vækstet, og så får vi en synergi ved at lægge det hele sammen. Vi er vækstet fra at sælge 13-14 millioner liter i 2009 til at sælge 50 millioner liter årligt, siger administrerende direktør i Globus Wine, Jens Voldmester.

Det nye hovedsæde giver mulighed for ydeligere en markant vækst. Her får virksomheden kapacitet til at håndtere 140 millioner liter vin om året, som dels tappes på flaske og dels på bag-in-box i nogle store produktionslinjer, som de enorme haller i Køge skal huse.

Globus Wine leverer vin til både dagligvarekæder i Danmark og monopollandene Sverige, Norge og Finland. Vinen er dels noget, som virksomheden selv udvikler i samarbejde med vinproducenter verden over, og dels noget internationale vinfirmaer betaler Globus Wine for at tappe på flaske eller box.

- Vinen ankommer i store plastikposer med 24.000 liter i hver, som bliver sejlet til Københavns Havn og transporteret videre med lastbil. Drejer det sig om europæisk vin, kan den også ankomme med tankbil fra for eksempel Frankrig eller Italien, forklarer Jens Voldmester.

- Her pumper vi vinen ind i vores anlæg, hvor kvaliteten bliver tjekket. Derefter pumpes den ind i tanke, som rummer fra 10.000 liter op til 50.000 liter, hvor vi sørger for, at vinen er stabil. I visse tilfælde er det nødvendigt at tilsætte svovl, hvis den har mistet noget under rejsen. Det stabiliserer vinen og har betydning for holdbarheden. Derefter aftapper vi den enten til bag-in-box eller til flasker eller begge dele, siger han.

Når vinen er aftappet, står den 72 timer i karantæne på lager her. Mens den står i karantæne, tjekker laboratoriet den for blandt andet skimmel eller svamp, som vinen kan risikere at blive ramt af, hvis aftapningen ikke har været steril.

Begyndte som vinhandler
Globus Wines ejerskab er i dag delt mellem grundlæggeren, Henning Andersen, og en norsk investeringsfond, der hedder Credo Invest. Credo er især kendt for børnestolene Stokkestole.

Men virksomheden er grundlagt af Henning Andersen, der i dag er kommerciel direktør, i 2006. Henning Andersen kom i lære i en vinhandel i Bagsværd som 17-årig og har arbejdet i Taster Wine i 20 år. I 2006 valgte han sammen med et par kolleger at bryde ude og starte Globus Wine. I 2007 investerede Globus Wine i et bag-in-box-anlæg i Brøndby, og i 2011 kom flasketapperiet i Greve til. Det er de to adresser, der nu bliver slået sammen i det nye byggeri i Køge.

I dag ejer Credo Invest 51 procent af selskabet, mens Henning Andersen ejer 49 procent.

Jens Voldmester blev ansat som administrerende direktør i 2017.

Udvikler selv vinen
Globus Wine håndterer både egen og andres vin. Når andre selskaber er kunder, stiller Globus Wine deres anlæg og ekspertise til rådighed, så kunden betaler for at få sin vin tappet.

- Det kan godt betale sig at få vinen sejet over Atlanten for at blive tappet her. Det betyder noget for friskheden og for holdbarheden. Og så er det nemmere at transportere store poser med vin over Atlanten, frem for når de er tappet på flasker, siger Henning Andersen.

Men Globus Wine har også vineksperter ansat, som rejser verden rundt for at finde nøjagtig den vin, som passer til det danske marked.

- Vi designer selv vinene i samarbejde med vinproducenterne, så den har vores dna for, hvordan vinen skal smage, og så den passer til forbrugerne. Det kan for eksempel være en vin med en bestemt sødme, fadsmag, eller smag af cholokade eller kaffe. På den måde prøver vi at ramme de segmenter, som passer til vores kunder i dagligvarebutikkerne, forklarer Henning Andersen.

Flaske vs. box

Som noget nyt får Globus Wine i det nye hus samlet produktionslinjerne for flaske og box. Dette er yderst praktisk, for det er den samme vin, der fyldes på de to forskellige emballager.

- Det er en skrøne, at det er den dårlige vin, der kommer på pap. Faktisk holder vinen sig lidt bedre, når den kommer på bag-in-box. I stedet er det bedre for prisen. Når man sammenligner med flasken, betaler man for tre flasker, men får, hvad der svarer til fire flasker i boxen. Sådan sparer forbrugeren 25 procent i deres indkøb. Men vinen er den samme kvalitet i dag i modsætning til tidligere. Det er nemlig fuldstændig samme vin, der tappes på henholdsvis flaske og bag-in-box, siger Jens Voldmester.

Desuden holder vinen sig bedre på bag-in-box, da der ikke tilføres ilt til den resterende vin, fordi den bliver suget ud.

- Når man derimod tager hul på en flaske, begynder den at oxidere, og kvalitetsmæssigt går den ned efter to dage. Den bliver flad, så at sige, forklarer han.

Det nye hovedsæde forventes at være helt færdigt den 1. februar næste år. Så vil 75 mennesker have deres arbejdsplads her. Viser det sig i de kommende år, at behovet for at udvide er endnu større, har Globus Wine option på at købe den 7000 kvadratmeter store nabogrund.

Globus Wine har også et salgskontor i Tyskland og et lager i Padborg, hvorfra der distribueres vin til grænsebutikkerne.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten