7. juni 2020
Stevns-virksomheden Stantek ligger lige i Store Heddinge og har netop fået nyt værksted i byens industrikvarter for at få mere plads til store ordre.
gallery icon

Se billedserie

Stevns-virksomheden Stantek ligger lige i Store Heddinge og har netop fået nyt værksted i byens industrikvarter for at få mere plads til store ordre.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stantek sætter stål og Stevns på landkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stantek sætter stål og Stevns på landkortet
Erhverv - 13. juni 2019 kl. 06:38
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Erik Nielsen
Foto: Jørgen C. Jørgensen

arrow Læs også: Billeder: Succesfuld Stevns-smed fylder 60 år

27-årige NIcklas Askø er direktør og projektleder for smedevirksomheden Stantek. Og den unge, ambitiøse mand har netop underskrevet en tocifret millionkontrakt, der vil få familievirksomheden til at vokse med både flere nye fastansættelser og op til otte indlejede medarbejdere.

200 tons jern vil således være gået igennem smedehallen på Højerupvej lige uden for Store Heddinge, når året er omme. Det er Nicklas og hans far, Michael, som står bag Stantek ApS.

I 2008 gik sønnen således i lære i sin farfars smedevirksomhed, som faren også var medejer af. Sidste år overlod sønnen »gulvet« i smedeværkstedet til sin far og de tre ansatte for at tilbringe mere tid i et nyindrettet kontorlokale i forbindelse med værkstedet.

Den strategi har nu båret frugt i form af den største kontrakt Stantek nogensinde har opnået.

Hans farfar kan desværre ikke være med til at opleve den hidtil største entreprisekontrakt i familieforetagendets historie, da han ikke er mere. Men Nicklas Askø er sikker på, at han ville have været glad for at se, hvad far og søn har opnået.

Frem mod udgangen af 2019 skal Stantek - med M.J. Eriksson A/S som hovedentreprenør - levere i alt to kilometer afskærmning i op til fire meters højde, der skal monteres langs den nye København-Ringsted-bane.

Tidsplanen for projektets otte hundrede stålsøjler starter i juli og skal være tilendebragt til november i år.

- Der er ikke mange, der har budt ind på opgaven, som havde et meget stramt tidsskema. Det kræver rigtig god styring og koordinering, hvis det skal lykkes. Og det kan godt lade sig gøre. Men stålvalseværket i Tyskland kan jo ikke bare levere fra den ene dag til den anden, så det kræver, at vi nøjagtigt ved, hvornår og hvor meget, vi skal bestille ad gangen for at nå tidsplanen, lyder det fra den unge direktør, der netop har ansat endnu en projektleder, som skal være med til at få tingene til at flaske sig.

Læs mere i Erhverv Sjælland

arrow Lokal smed afleverer Hein Heinsen-værk
31. marts 2014 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:25
arrow Kunsten at skabe arbejdspladser
06. april 2013 kl. 12:00 Opdateret: kl. 21:43

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?