22. november 2017
Erhvervschef Laila Bregner Carlsen er klar til at sætte nye mål for erhvervsudviklingen i Sorø Kommune. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Erhvervschef Laila Bregner Carlsen er klar til at sætte nye mål for erhvervsudviklingen i Sorø Kommune. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø skal være en fast del af erhvervstoppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø skal være en fast del af erhvervstoppen
Erhverv - 20. oktober 2017 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Stenbæk
Det er noget af en opgave, Laila Bregner Carlsen har påtaget sig. Sorø Kommune er nemlig i de seneste år sprintet frem på Dansk Industris hitliste over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Senest scorede kommunen sin hidtil bedste placering som nummer seks, og den position skal nu cementeres.

I august overtog Laila Bregner Carlsen jobbet som erhvervschef i Sorø Kommune efter Niels-Henrik Glisbjerg, der desværre tabte kampen mod kræften.

- Glisbjerg har ydet en fantastisk indsats, og i stedet for at frygte opgaven har jeg valgt at tage udfordringen ud fra det udgangspunkt, at der er skabt et solidt fundament, som der kan bygges videre på, siger Laila Haunstrup Bregner Carlsen.

- Vi skal blive endnu bedre næste år og i årene efter. Det behøver ikke at betyde, at vi suser videre op mod 1. pladsen, for hvis andre kommuner gør det lige så godt eller bedre, kan det blive svært. Men egentlig handler det ikke så meget om, hvad de andre gør. Det handler mere om, at vi hele tiden selv forbedrer os, og tager man udgangspunkt i DI's analyse, er det faktisk kun marginaler, der skiller nr. 1 fra nr. 20.

Laila Carlsen deltog for kort tid siden i HI Messen i Herning. Målet her var ikke mindst at få åbnet ingeniørers øjne for de muligheder, der er i de soranske virksomheder.

- Rekrutteringen af medarbejdere bliver stadig vigtigere, siger hun.

- Vi jagter ikke mindst højtuddannede, men også eksempelvis håndværkere er der stor efterspørgsel på. Egentlig er uddannelsesniveauet ligegyldigt - det er bare vigtigt, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, der efterspørges, så det ikke er det, der kommer til at sætte en prop i udviklingen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/293/