20. januar 2018
Fra venstre: Michael Mosegaard,  Helle Vendal og Morten Hübner i Pagunettes showroom. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre: Michael Mosegaard, Helle Vendal og Morten Hübner i Pagunettes showroom. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smertefrit generationsskifte med nye ejere bag gardinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smertefrit generationsskifte med nye ejere bag gardinerne
Erhverv - 19. juni 2017 kl. 15:45
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da søskendeparret Helle Vendal og Carsten Sørensen for godt to år siden solgte det gamle familiefirma Pagunette i Gerlev ved Slagelse, fik parret gennemført et generationsskifte. Morten Hübner og Michael Mosegaard kom udefra og blev nye ejere. De to skulle på en eller anden måde ind i den »familie« af mangeårige medarbejdere, der nu fik nye chefer, samtidig med at Helle Vendal fortsatte i virksomheden.

Ifølge såvel de to ejere som Helle Vendal er det foregået gnidningsfrit, selv om der da har været godt indgroede arbejdsgange, som Morten Hübner og Michael Mosegaard har rokket lidt ved.

- Vi er kommet ind i en virksomhed, hvor medarbejderne er ualmindeligt engagerede, loyale og ekstremt selvkørende. Folk tager et ansvar, og det er meget betryggende for os, siger Michael Mosegaard.

Markedet for gardiner og tekstiler til boligen er gunstigt lige nu.

- Man er vel aldrig tilfreds, men vi rider med på den bølge, der endelig er kommet. Stofferne er tilbage i boligen, konstaterer Morten Hübner.

- Ja, vi har haft mange år med en meget minimalistisk boligindretning med rullegardiner og den slags. Nu ser vi virkelig, at det for alvor vender med lange gardiner, og det kan ses på vores omsætning, især i Danmark, fortæller Helle Vendal.

Hun står for udviklingen af nye designs, og selv om der bliver grinet lidt indforstået omkring bordet, når talen falder på, hvordan det har været for hende, at de nye ejere er dem, der tager vigtige beslutninger nu, lyder det ikke, som om der har været alvorlige knaster.

- Jeg synes stadig, det er sjovt og spændende. Jeg synes, det fungerer, og på det område, jeg har med at gøre, tager jeg masser af beslutninger. Jeg har hverken fået mindre ansvar eller indflydelse, siger Helle Vendal.

- Vi har lavet rigtig mange ting om, men ikke ved at vende tingene på hovedet og kun, når det har givet mening, men vi er da et nyt team, og jeg synes, vi har flyttet os rigtig meget, siger direktør Morten Hübner.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/283/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland