13. december 2017
Flere og flere steder stilles der krav om, at medarbejderne skal have synligt arbejdstøj på. Billedet her er fra en skrotplads. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Flere og flere steder stilles der krav om, at medarbejderne skal have synligt arbejdstøj på. Billedet her er fra en skrotplads. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skriggult arbejdstøj får håndværkere til at gå i sort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skriggult arbejdstøj får håndværkere til at gå i sort
Erhverv - 09. oktober 2017 kl. 07:00
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er sin sag at få danske håndværkere til at iføre sig skriggule veste og dragter frem for de mere neutrale farver, de fleste ynder at gå i.

Det ved man alt om hos Kansas, hvis navn har været at finde på arbejdstøjet herhjemme siden 1952. Men de krasbørstige farver er ikke et modefænomen, de er der for at øge sikkerheden.

- Sikkerhedstøjet er jo den sidste instans i sikkerheden, efter at man har skærmet medarbejderne af, siger Pernille Stage, som er marketingschef i Kansas A/S.

Men hvor det i dag er en selvfølge, at man går klædt i fluorescerende stof, hvis man arbejder på for eksempel en byggeplads, ved en jernbane eller ved et vejarbejde, så er der andre arbejdssituationer, hvor det kniber mere med forståelsen.

- Almindelige håndværkere, som skal ind på en byggeplads, kan ikke komme ind uden at have hjelm og fluorescerende tøj, også selv om de kun skal aflevere noget eller bare lige skal fikse en enkelt ting. Men det har vi så et forfængelighedsaspekt, der spiller ind, siger Pernille Stage.

En anden gruppe, som også er omfattet af reglerne, er transportbranchen, fordi chaufførerne ofte skal ud på vejen, når de afleverer varer.

- Her kan de ikke nøjes med reflekser. Det samme gælder håndværkere, som typisk møder ind på arbejdspladsen om morgenen, mens det stadig er mørkt og måske lige skal hente noget i bilen. Mange håndværkere ynder at være klædt i sort, og så er man ikke lige til at se i mørket, siger Pernille Stage.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/292/

  • Erhverv Sjælland

    Erhverv Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland