24. januar 2020
Frederik Riber har sans for detaljen og talent for snedker-arbejdet. Han har deltaget i både DM, EM og VM, og nu er han blevet mentor for nye Skills-deltagere. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Frederik Riber har sans for detaljen og talent for snedker-arbejdet. Han har deltaget i både DM, EM og VM, og nu er han blevet mentor for nye Skills-deltagere. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skills-vinderen er blevet mentor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skills-vinderen er blevet mentor
Erhverv - 07. november 2019 kl. 11:44
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter to år i træk med andenpladser lykkedes det endelig for Frederik Riber at sikre sig en guldmedalje ved DM i Skills tilbage i 2016. Samme år vandt han en bronzeme­dalje i EuroSkills, og året efter blev det til en 9. plads samt en såkaldt Medallion of Excellence året efter, hvor han deltog i WorldSkills-turneringen, det officielle verdensmesterskab for håndværkere, der fandt sted i Abu Dhabi.

Frederik Riber har på ganske få år oplevet mere, end de fleste ansatte i et tømrer- og snedkerfirma når at opleve i en hel karriere, og han er endda kun 22 år.

Trods sin unge alder er bygningssnedkeren allerede godt i gang med at oplære nye talenter inden for faget.

For få måneder siden drog han til den russiske by Kazan for at deltage i verdensmesterskabet. Denne gang var det dog ikke som deltager, men som mentor for deltageren og bygningssnedkeren Steffen Slott Jørgensen.

- Jeg er bidt af det

Til daglig arbejder han hos Mester Madsen i Bårse, men takket være en forstående mester finder han også tid til at hjælpe som sparringspartner og assistenttræner, når de nye skills-deltagere skal trænes op til mesterskaberne.

- Det er helt vildt anderledes end selv at være deltager. Det kan virkelig være svært, når man ikke selv må gribe ind og gøre det for dem, fortæller Frederik Riber, der dog nyder at kunne give sine erfaringer videre til de nye skills-deltagere.

- Jeg er jo blevet bidt af det, så jeg er glad for, at jeg stadig kan være med til mesterskaber, selvom det nu er i en anden rolle, forklarer han og tilføjer, at han som tidligere deltager har en klar fordel.

- Jeg har en erfaring, som træneren ikke har. Det gør en forskel, at jeg selv har prøvet at stå i situationen, og at jeg har prøvet at være i det enorme tidspres, forklarer Frederik Riber og tilføjer, at Skills-mesterskaberne har haft stor betydning for ham både som bygningssnedker og som menneske.

- Det har helt sikkert præget mig. Jeg er blevet mere udadvendt, og jeg tænker også på en anden måde. Jeg kan meget nemmere se det store billede, forklarer han.

Kvalitetsdesign

Frederik Ribers Skills-eventyr ville ikke have kunnet lade sig gøre uden den enorme opbakning fra Mester Madsen. Hans kolleger har støttet ham hele vejen og tog sågar turen til Abu Dhabi for at heppe på ham under verdensmesterskabet.

Efter endt uddannelse er Frederik Riber blevet fastansat på tømrer- og snedkerværkstedet, hvor han nu står i spidsen for et nyt projekt, som firmaet er ved at starte.

- Vi arbejder med nogle andre kundekredse, end vi er vant til. Primært restaurationsbranchen og hotelbranchen, forklarer Frederik Riber.

I samarbejde med københavnske arkitekter og designere vil firmaet levere møbeldesign af høj kvalitet.

- Rigtig meget af det, vi normalt laver, er renovering af gamle ting. Det er ret sjovt at skabe noget nyt helt fra bunden, forklarer han og nævner, at han blandt andet har arbejdet på en ny receptionsskranke for PFA's hovedkontor i København.

- Det er spændende at få lov til at starte en helt ny niche i firmaet. Det er derfor, jeg er glad for at være her i firmaet. Man kan få et meget stort ansvar, hvis man gerne vil det, forklarer han.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten