4. april 2020
Wegnerbordet bliver så godt som nyt i hænderne på Morten Ziegenhahn Jensen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Wegnerbordet bliver så godt som nyt i hænderne på Morten Ziegenhahn Jensen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal møblerne være i orden - så ring til Morten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal møblerne være i orden - så ring til Morten
Opdateret 13. februar 2020 kl. 12:48
Erhverv - 13. februar 2020 kl. 11:54
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et Wegnerbord i massivt egetræ, der er blevet noget slidt i lakken - det er ikke noget, man smider i stort brandbart. Det ender i stedet hos møbelsnedker Morten Ziegenhahn Jensen, der giver nyt liv til gamle værdifulde møbler.

- Det skal slibes og lakeres, så står det som nyt igen. Det vil være tåbeligt at skille sig af med sådan et smukt møbel, siger Morten Ziegenhahn Jensen, der har 30 års erfaring som møbelsnedker.

Han nyder godt af tidens trend om genbrug og genanvendelse. Adskillige tv-programmer hylder genbrug, og flere har fået øjnene op for, at genanvendelse er bedre end udsmid. Derfor er der godt gang i ordrebogen hos møbelsnedkeren, der bejdser og lakerer, fikser og reparerer ikoniske danske og udenlandske designmøbler.

- Det behøver ikke være møbler af kendte designere. Jeg har også kunder, der kommer med mormors gamle mahogniskab eller farfars skrivebord i palisander. Altså møbler udført i smukke holdbare materialer, som får nyt liv her hos mig. Til gengæld kommer kunderne aldrig med Ikea-møbler. Det kan simpelthen ikke betale sig at sætte dem i stand, siger møbelsnedkeren.

Han er ud af en entreprenørfamilie og drømte egentlig om at gøre karriere som arkitekt. I stedet fik han øjnene op for møbelsnedkerfaget, og han blev udlært i Trondheim i Norge i 1987. Lige siden han kom hjem til Danmark i sommeren 1987, har han arbejdet med istandsættelse og restaurering af møbler med skader, som følge af f.eks. brand- og vandskader eller indbrud.

- Drivkraften er lidenskaben og kærligheden til det gamle håndværk, siger Morten Ziegenhahn Jensen, der åbnede eget værksted i Næstved i 2008.

I dag er der tre ansatte, så julefrokosterne er overskuelige. Til gengæld byder hverdagen på spændende opgaver - på slotte og herregårde og sågar Amalienborg.

- Det vildeste var nok, da de ringede fra Hofmarskallatet og fortalte, at jeg havde vundet opgaven med at restaurere døre og vægge på Amalienborg. Det blev til fem måneder derinde, og jeg siger næppe nej, hvis de ringer igen, siger den 53-årige møbelsnedker, der lever stille og godt i udkanten af Næstved.

Et enkelt tv-program satte nærmest flammer i ordrebogen. Det var, da handymanden Flemming Leth, der i en årrække viste danskerne, hvordan man gør-det-selv, i et direkte tv-program ville vise nationen, hvordan man fjerner en hvid misfarvning fra en mørk bordplade. Han tog en solid gang sprit og satte ild til.

- Resultatet blev noget nedslående. Men det gav efterfølgende møbelsnedkerne en del at lave, siger Morten Jensen, der på sin varebil har et i iøjnefaldende slogan:

»Skal møblerne være i orden - så ring til Morten«.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten