21. februar 2020
VIFT består af Tobias Magnussen, Lasse Baungaard, Sandie Ibenholdt, Bjørn Hansen og Miguel Calderon. Herudover Simon Randløv, der ikke er med på billedet.
gallery icon

Se billedserie

VIFT består af Tobias Magnussen, Lasse Baungaard, Sandie Ibenholdt, Bjørn Hansen og Miguel Calderon. Herudover Simon Randløv, der ikke er med på billedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks iværksættere klar med den ultimative fan-gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks iværksættere klar med den ultimative fan-gave
Erhverv - 03. oktober 2019 kl. 16:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du en bekendt, der bare elsker bandet D-A-D, eller har du en sportsentusiast i familien, der nød hvert et sekund af Super-Brians knockouts i ringen?

Så skal du snart ikke lede længe efter en gave, der formentlig vil gå lige i hjertekulen.

En række iværksættere med kontorfaciliteter på Vækstfabrikken i Slagelse, det gamle posthus på Sdr. Stationsvej, har de seneste måneder barslet med en hjemmeside og en tjeneste, der kan bringe artisten, tv-værten, youtuberen eller sportsudøveren endnu tættere på vedkommendes hujende fans.

Virksomheden VIFT lancerer inden længe et ganske særligt produkt i form af videohilsener, som kan købes og bookes direkte på hjem- mesiden af samme navn. Her kan købere investere i et »tillykke med fødselsdagen« direkte fra idolets mund. Og leveret som gave på mobilen, computer eller lignende.

- Vi vil gerne understøtte fan-oplevelsen endnu bedre, og dette er jo en slags »meet and greet«, lyder det fra Lasse Baungaard, der også ejer virksomheden Digitypes.

Meningen er, at artister bookes til en hilsen og derefter har syv dage til at få den optaget. Det koster et givent beløb, afhængigt af hvem det drejer sig om.

- Der er flere forskellige priser. Det er helt op til artisten, hvad han eller hun vil tage, siger medstifter Miguel Calderon, der såede frøet for nogle måneder siden.

Han leverer i skikkelse af sit firma Another Solution merchandise til bandet D-A-D og har derfor en tæt kontakt til gruppens medlemmer, hvor forsanger Jesper Binzer er en af dem, du kan booke via VIFT til en videohilsen.

Og faktisk startede det hele også med en koncert i Ringsted Kongrescenter, hvor netop D-A-D spillede før sommer.

- Jesper modtager en masse anmodninger om hilsener fra familie og venner til fans, og han vil gerne imødekomme ønskerne på en nem måde, der heller ikke er så besværlig, siger Miguel Calderon, der over nogle øl med sine mediværksættere hurtigt fik vendt idéen med en platform, som kan netop det, som VIFT nu vil udbyde.

Det første spadestik fandt sted i juni, og her et par måneder efter er man allerede langt, om end den officielle og store lancering ikke har fundet sted endnu.

- Det har været en hård og lang sommer, lyder det fra Lasse Baungaard, der indrømmer, at man allerede har fået flere talenter i folden, end der var planlagt på nuværende tidspunkt. Det samme gælder i forhold til tilgængeligheden.

- Vi har fyldt mere og mere funktionalitet på, så vi er nået meget længere, end vi egentlig tænkte i starten. Det meste er automatiseret, siger han og suppleres af kompagnonen Bjørn Hansen:

- Lige nu er vi i en testfase, hvor vi skal se, hvordan systemet arter sig.

I skrivende stund er der syv talenter på siden - og flere på vej. Alt fra sportsfolk over komikere til influencere, som forventes at blive hittet.

- Vi lagde ud med nogle musikere, men vi kan godt se, at youtubere og influencere vil blive meget populære, siger Miguel Calderon, der mener, at der er et godt og stort marked for en tjeneste som VIFT.

Samme toner lyder fra koret af kolleger.

- Dette er både for forbrugeren, der kan købe en hilsen på op til 30 sekunder og give i gave, men det er også en form for fanpleje, som talenterne kan få noget godt ud af, siger Lasse Baungaard.

Det forventes, at VIFT lanceres i fuldt flor inden for et par måneder.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten