24. april 2019
- Vi skal lave nogle burgere, have det sjovt, drikke noget øl og fodre folket, siger Jakob Ditlev Petersen. Fotos: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

- Vi skal lave nogle burgere, have det sjovt, drikke noget øl og fodre folket, siger Jakob Ditlev Petersen. Fotos: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Kongemad til fredagsbaren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Kongemad til fredagsbaren
Erhverv - 02. februar 2018 kl. 10:30
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige fra Jakob Ditlev Petersen var dreng, har han kigget sin mor over skulderen, når hun lavede mad.

Nu er hele familien på den ene eller anden måde i restaurationsbranchen.

Moderen har sandwichbaren Go' Appetit i Kirkestræde, søsteren Elysia i Jernbanegade, og Jakob Ditlev Petersen disker op med chili con carne og konge-burgere fra madvognen Ditlevs Diner. Lastbilen med indbygget køkken kan man finde foran bryggeriet Kongebryg, når der er hårdtslående Fredagsbar og Rock på Kasernen. I vognen står 31-årige Jakob Ditlev Petersen og rører i gryderne.

Ordentlig overhaling

Madvognen har for nylig fået en ordentlig overhaling i køkkenregionen, så de sultne gæster også kan mæske sig i herreburgere.

- Jeg skal tjene penge først og så skal der investeres. Jeg gider ikke låne penge og blive stresset, siger Jakob Ditlev Petersen.

- Vi skal lave nogle burgere, have det sjovt, drikke noget øl og fodre folket. Der er ikke noget som en god øl og en rigtig god burger, siger han.

Gæsterne til Fredagsbar er typisk 35+. Voksne mennesker, der mødes med vennerne, drikker øl og hører musik.

Jakob Ditlev Petersen har fuldtidsjob på Kongebryg, og passer madlavningen ved siden af.

Det er ikke kun Fredagsbarens publikum, der får lov at smage på kyllingegryden.

Firmaer, der skal holde rejsegilde, er begyndt at sige farvel og tak til den røde pølse. De ringer efter Ditlevs Diner i stedet. Eller firmaer, der lancerer nye produkter, vælger madvognen frem for den traditionelle tapas-anretning.

Jakob Ditlev Petersen er far til otte-årige Ditlev. Når han ikke arbejder på Kongebryg eller langer chili con carne, salater og hjemmebagt brød over disken, er han sammen med sin søn.

- Han synes det er fedt at have en ung far. Vi ser superheltefilm sammen og drengehygger, siger Jakob Ditlev Petersen.

Madmesteren er vokset op i Birkerød og flyttede en del rundt med sin mor og søster, da hans forældre blev skilt. De boede blandt andet i Spanien, inden de landede i Næstved.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten